Криминальная хроника Украины на 02.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 111 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 384 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 22 пограбування та 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, один саморобний пістолет, 100 г вибухівки та 91 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 19 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 919 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 708 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 20 осіб загинуло та 132 – травмовано.

В одному з селищ Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя Одеси. Попередньо встановлено, що він удень 30 вересня в місті Котовськ в приміщенні магазину ножем заподіяв смертельні тілесні ушкодження продавцю й викрав 1 тис. гривень.

У Голосіївському районі міста Києва 1 жовтня в гуртожитку одного з ВУЗ-ів на місці скоєння злочину затримано іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв ножове поранення руки громадянину іншої іноземної держави.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 1 г героїну, 2 г кокаїну, 1 г амфетаміну та 5 г марихуани

У Голосіївському районі міста Києва на вулиці затримано жителя одного з селищ Черкаської області, у якого вилучено 1 г героїну, 2 г амфетаміну та 25 г марихуани.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили громадянина однієї з іноземних держав – директора приватного підприємства. Він, при наявності коштів на рахунках підприємства, створив заборгованість з виплати заробітної плати на суму майже 854 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат).

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника приватного підприємства. Він надав до тендерного комітету однієї з шкіл недостовірну інформацію про організацію умов відпочинку в дитячому оздоровчому таборі, який знаходиться на балансі згаданого підприємства. Завдяки цьому вказане підприємство було оголошено переможцем тендеру і на його рахунок перераховано майже 500 тис. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника одного з ВУЗ-ів. Він вимагав та отримав 1,5 тис. грн. хабара від жителя міста Конотопа за сприяння у видачі йому диплому про закінчення згаданого навчального закладу. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників інспекції з карантину рослин та співробітника пункту з карантину рослин. Вони вимагали та отримали 1,6 тис. грн. хабара від приватного підприємця за прискорення видачі позитивного акту фітосанітарного контролю квіткових рослин. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України
 

You may also like...