Криминальная хроника Украины на 23.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8158 заяв про злочини. Вжитими заходами 2698 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 35 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 427 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, в яких вилучено 245,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27909 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 101 дорожньо-транспортна пригода із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 121 – травмовано.

 У Одесі на вулиці знайдено мертвою з травмою голови невідому жінку віком до 50 років. Нею виявилася місцева 47-річна жителька, безробітна. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя та його співмешканку, віком 55 та 42 роки, обоє без постійного місця роботи, перший раніше судимий. Попередньо встановлено, що один з них, перебуваючи увечері в квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв потерпілій смертельні тілесні ушкодження. Після чого, з метою приховування злочину, зловмисники труп винесли на вилицю.

 У Лубнах Полтавської області під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 37-річного громадянина, без постійного місця роботи, раніше судимого, вилучено 131 кг канабісу.

 У місті Чернівецької області в результаті проведення спеціальної операції затримано двох місцевих жителів, 41 та 33 річні, обоє без постійного місця роботи, перший раніше судимий. Вони в гаражі, що належить пенсіонеру, займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів. Під час проведення санкціонованого обшуку з гаража вилучено 80 кг макової соломки та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

 У місті Новоукраїнка Кіровоградської області під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 27-річного громадянина, без постійного місця роботи, раніше судимого, вилучено 20 кг марихуани.

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  головного інспектора відділу з обслуговування споживачів електроенергії державного підприємства. Він вимагав та отримав 1,5 тис. грн. хабара від місцевої жительки за непритягнення її до відповідальності за виявлені порушення правил експлуатації пристроїв обліку електроенергії у відомчому житлі. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Херсонщині  працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  виконуючого обов’язки начальника районного відділу земельних ресурсів. Він під час перевірки розпорядження районної державної адміністрації “Про затвердження проектів відведення із землеустрою по безоплатній приватизації земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва із земель запасу рекреаційного призначення”, не виявив порушень законодавства в ході проведення державної експертизи проектів землеустрою, чим завдав збитки державі на суму 332,1 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

ДЗГ МВС України

You may also like...