Миколаївщина: викриття злочинів у бюджетній сфері

УДСБЕЗ УМВС України в Миколаївській області постійно проводяться заходи, спрямовані на упередження незаконного виділення та використання бюджетних коштів. Так, за 9 місяців 2010 року викрито 217 злочинів, з них 106 кваліфікованих, 68 тяжких та особливо тяжких, 126 злочинів у сфері службової діяльності, у т.ч. 3 факти хабарництва. Найбільшу частину викритих у бюджетній сфері злочинів складають злочини у сфері службової діяльності. 

Велика увага акцентується на викритті резонансних злочинів – зі збитками понад 100 тис. грн. та понад 1 млн. грн. За 9 місяців 2010 року у бюджетній сфері викрито 24 злочини зі збитками понад 100 тис. грн. та 1 – зі збитками понад 1 млн. грн. У вересні порушено кримінальну справу за ознаками ч.5 ст.191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ч.2 ст.366 ККУ («Службове підроблення») відносно ліквідатора одного з підприємств м. Миколаєва, який шляхом внесення недостовірних відомостей в офіційні документи, використовуючи послуги фіктивного підприємства, привласнив кошти підприємства-банкрута в розмірі 1,3 млн. грн. 

З початку року викрито 13 злочинів у сфері оподаткування та задокументовано діяльність 2 фіктивних підприємств. У сфері державних закупівель виявлено 23 злочини, 68 злочинів, що пов’язані з коштами державних та регіональних цільових програм, 128 злочинів, що пов’язані з коштами Державного бюджету України (у тому числі 63 злочини пов’язані з коштами місцевих бюджетів).

Ольга Козлова, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...