Підліток із забезпеченої родини обікрав товариша та класного керівника

Хвиля квартирних крадіжок прокотилася нещодавно у Березному. Втім ніхто навіть і не здогадувався, що винуватець цих зухвалих злочинів — 14-річний Василь. Саме його нещодавно затримали працівники сектору карного розшуку Березнівського РВ УМВС за підозрою у вчиненні кількох крадіжок. 

Згодом виявилося, що Василь вже неодноразово крав, однак відповідальність за його ганебні вчинки несли батьки, оскільки хлопцеві було лише 13 років. Мотиви злочинів зрозуміти важко, адже сім’я, в якій він виховується, благополучна та забезпечена.

На сьогодні працівники карного розшуку розкрили три злочини за гарячими слідами, котрі скоїв Василь, а ще в одному він зізнався сам.

Як виявилося, хлопець не розмінювався на дрібниці і крав лише цінні речі. Об’єктами його посягань ставали навіть друзі.

Так, нещодавно відкривши балкон, Василь заліз до свого друга та викрав ноутбук. Та, мабуть, цих грошей йому не вистачило, бо згодом підліток, розбивши вікно в одному із будинків Березного, викрав звідти золоті та ювелірні прикраси, які згодом здав у ломбард. Третій злочин хлопчина вчинив аналогічний до другого. Розбивши вікно в одному із березнівських помешкань, викрав понад три тисячі доларів США та 25 тисяч гривень.

Наразі хлопець зізнався у скоєнні лише одного злочина, а саме у крадіжці з помешкання власного класного керівника. Підібравши ключ до дверей, молодик проник до будинку та заволодів коштами у сумі 400 євро, 90 доларів США та три тисячі гривень.

Як пояснив Василь, гроші він витрачав на розваги, випивку, поїздки на таксі, купівлю одягу та відпочинок у кафе, барах та на дискотеках.

Проти неповнолітнього порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ч.3 ст. 15 (Замах на злочин) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до 12 років з конфіскацією майна.

Світлана Бойчура, ЦЗГ Березнівського РВ УМВС України в Рівненській області
 

You may also like...