Затримано розбійника, який з рушницею нападав на тернополян

Понеділковий день для подружжя тернополян не віщував нічого поганого. Зранку чоловік з дружиною їхали на цвинтар, щоб поставити свічки на могилах близьких їм людей. Дорогою заїхали на центральний ринок. Жінка вийшла купити свічки, а чоловік залишився чекати її в мікроавтобусі, який припаркував у дворі багатоповерхового будинку, повідомляє ВЗГ УМВС України в Тернопільській області. 

Як розповів слідчий Тернопільського міськвідділу міліції Віталій Колцуняк, водій почув постріл, голос невідомого та крик дружини. Не роздумуючи, кинувся на допомогу. Яким було здивування, коли побачив, що на жінку напав невідомий з мисливською рушницею. Злочинець став вимагати гроші й у чоловіка. Потерпілий вийняв з кишені дрібні куп’юри та кинув їх на землю. Але це не зупинило нападника, який вимагав більшої суми і вистрелив ще раз. На щастя, попав в капот мікроавтобуса. Розлючений злочинець розбив дзеркало «Мерседесу» прикладом рушниці, від чого той зламався.

Між потерпілими та нападником зчинилася сутичка. Усе відбувалося на очах тернополянина, який спостерігав за подіями, з балкону власної квартири. Він поспішив на допомогу людям. Разом їм вдалося зупинити нападника, відібрати у нього зброю. Свідки розбійного нападу зателефонували у чергову частину.

На виклик негайно прибули працівники Тернопільського міського відділу міліції та працівники спецпідрозділу «Беркут». Правоохоронці замкнули на руках зловмисника кайданки.

Від розбійника, перед нападом на подружжя, потерпів ще один тернополянин. 25-річному чоловікові злочинець причинив вогнепальне поранення. Останній перебуває в лікарні.

Затриманий 24-річний молодик розповів, що пиячив у компанії гультяїв. Ніби то напередодні посварився з дівчиною, яка мешкає у Львові, і не знайшов іншої розради, як втопити невдоволення у чарці. Коли на покупку чергової порції оковитої у нього не вистачило грошей, вирішив «пошукати» їх на вулиці. Для цього прихопив батькову зброю.

Раніше зловмисник мав проблеми із законом, його притягували до відповідальності за пограбування. Тепер напад зі зброєю на людей правоохоронці розцінюють як розбій. Порушено кримінальну справу за статтею 187 КК України. Триває розслідування.

МВС України
 

You may also like...