Криминальная хроника Украины на 05.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 806 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 654 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 26 пограбувань та 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 1 016 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 7,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 767 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 17 осіб загинуло та 93 – травмовано.

У Баштанському районі Миколаївської області 1 листопада у своєму будинку було знайдено мертвим з ознаками удушення 81-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 1 листопада, з метою крадіжки, через вікно проник до будинку потерпілого й задушив його.

У Кривому Розі Дніпропетровської області 3 листопада у своїй квартирі було знайдено мертвого з ножовим пораненням спини 36-річного робітника відкритого акціонерного товариства місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 37-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 23 жовтня в квартирі потерпілого ножем вбила господаря під час раптово виниклої сварки.

У Перевальському районі Луганської області 4 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 51-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він увечері 30 жовтня в будинку 32-річного безробітного місцевого жителя завдав господарю ножового поранення грудей під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одеса 4 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річну громадянку сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вона вдень 3 листопада в зазначеному місті з приміщення торговельного центру викрала продукти харчування.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб районної державної адміністрації, котрі впродовж минулого та цього років незаконно передали у власність 120 громадянам земельні ділянки загальною площею 10,75 гектара на території сільських рад одного з районів. Таким чином, державі завдано збитків на суму 1,6 мільйона гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У місті Донецьк працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2008 році підробили бухгалтерську документацію та податкові декларації. Таким чином, правопорушники незаконно сформували податковий кредит та отримали відшкодування ПДВ на загальну суму 1,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра впродовж останніх трьох років не сплачувала страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, чим завдала збитків державі на загальну суму 1,7 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...