Криминальная хроника Украины на 15.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 969 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 028 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 19 пограбувань та 5 фактів незаконного заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 15 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 23,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 655 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 2 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 14 осіб загинуло та 138 – травмовано.

У місті Макіївка Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 15 жовтня в зазначеному місті, з метою крадіжки, проник до дачного будинку 53-річного жителя міста Донецьк, але його застала сусідка – 24-річна місцева жителька. Правопорушник вбив її сокирою.

У Харкові 14 листопада в квартирі 59-річної пенсіонерки було знайдено мертвими з ножовими пораненнями господарку та її онуку – 15-річну ученицю загальноосвітньої школи. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали сина господарки – 32-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в зазначеній квартирі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вбив потерпілих під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Севастополі 14 листопада на вулиці працівники міліції затримали 41-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучили 63,5 грама амфетаміну.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб селищної ради, котрі в минулому році уклали фіктивну угоду з товариством з обмеженою відповідальністю на придбання сміттєсортувального комплексу (фактично обладнання не поставлено). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на суму 1,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління юстиції, котрий отримав дві тисячі гривень хабара від місцевого жителя за невиконання виконавчого провадження щодо приведення у відповідність до будівельних норм прибудови до житлового будинку (балкон). Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного із університетів, котрі склали фіктивні документи щодо дольової участі приватного підприємства у будівництві житлового будинку на земельній ділянці університету (фактично в будівництві участі не приймали) та в подальшому, без рішення вченої ради університету, незаконно передали частину квартир зазначеному підприємству. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на суму понад шість мільйонів гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...