Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 20.11.10 г.

 Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 403 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 933 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 26 пограбувань та 2 факти незаконного заволодіння транспортним засобом.

 

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати та 141 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 7,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 488 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 84 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 6 осіб загинуло та 109 – травмовано.

У Сімферополі 18 листопада на вулиці було знайдено мертвим з ознаками удушення невідомого чоловіка. Ним виявився місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано особу без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 17 листопада в зазначеному місті на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив потерпілого.

В одному з селищ Луганської області 19 листопада у своєму будинку було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням грудей місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох жителів міста Луганськ. Попередньо встановлено, що вони вдень 18 листопада в зазначеному селі, з метою пограбування, зайшли до будинку потерпілого, пострілами з невстановленої зброї вбили господаря й викрали 5 тис. доларів США, 1 тис. грн., ноутбук та чотири мобільні телефони. Частину викраденого вилучено. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

В одному з селищ Закарпатської області 19 листопада до будинку місцевого жителя, зайшли троє невідомих у масках. Вони бейсбольними бітами заподіяли господарю тілесні ушкодження (госпіталізовано) й під загрозою предмета схожого на пістолет відібрали 200 тис. грн., 10 тис. доларів США, 2 тис. євро та ювелірні вироби, після чого втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину через півтори години в місті Мукачево затримано чотирьох місцевих жителів. У затриманих вилучено револьвер системи “Наган”, два газових пістолети, саморобний пістолет та 19 патронів до різної зброї.

У місті Вишгород Київської області 19 листопада о 20.30 в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що він удень 6 листопада в зазначеному місті на вулиці з автомобіля місцевого жителя викрав барсетку, у якій знаходилися нагородний пістолет, 2,7 тис. доларів США, 4 тис. грн. та особисті документи. Зазначений пістолет та частину викраденого вилучено.

У місті Рубіжне Луганської області 18 листопада в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що він минулої ночі в зазначеному місті в приміщенні бару під час раптово виниклої сварки заподіяв ножове поранення живота місцевому жителю.

На околиці міста Свердловськ Луганської області 19 листопада в результаті проведення спеціальної операції затримано двох громадянок однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до зазначеної держави, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок Луганської області.

У Печерському районі міста Києва затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 100 г амфетаміну.

У місті Середина-Буді Сумської області 19 листопада на вулиці затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР, у якого вилучено 110 пігулок трамадолу.

Поблизу одного з селищ Луганської області 19 листопада затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР, у якого вилучено 100 г марихуани.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю закритого акціонерного товариства. Вона підробила акти виконаних робіт з надання консультаційних послуг приватним підприємством (фактично послуги не надавалися), чим завдала збитки зазначеному товариству на суму 530 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з учасників добровільного об’єднання власників приватних гаражів. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від місцевого жителя за включення його до членів зазначеного об’єднання та виділення земельної ділянки для встановлення гаражу. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у минулому році завищив обсяги виконаних робіт з капітального ремонту будинку культури в одному селищ й незаконно отримав з державного бюджету 486 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення)

You may also like...