Не витримавши знущань від своїх подруг, 19-річна дівчина вистрибнула з балкона (ФОТО)

Вранці двадцятого листопада до чергової частини Київського райвідділу міліції зателефонував чоловік та повідомив про те, що з балкона четвертого поверху одного з будинків по вулиці Петра Юрченка вистрибнула жінка. Слідчо-оперативна група Київського райвідділу міліції, яка прибула на місце події, поблизу будівлі виявила оголену молоду дівчину, яка лежала на землі в непритомному стані. На її тілі були тілесні пошкодження у вигляді неглибоких порізів, а також написи образливого характеру, зроблені лаком для нігтів. Чоловік, який телефонував до міліції, знаходився поруч і повідомив, що за декілька секунд до її падіння, бачив, як потерпіла з кимось сварилась на балконі. 

Після того, як дівчину у вкрай тяжкому стані забрала швидка допомога, працівники міліції взялися з’ясовувати усі обставини події. Потерпілою виявилась дев’ятнадцятирічна дівчина на ім’я Ганна, яка протягом останнього часу працювала кондуктором та зі своєю подругою винаймала кімнату в одній із квартир даного будинку. Квартира, з якої вона вистрибнула, була комунального типу на два господарі. Коли працівники слідчо-оперативної групи піднялись до помешкання, то їх там зустріли дві жінки – двадцятитрирічна Оксана, яка винаймає кімнату разом з потерпілою та дев’ятнадцятирічна Марина, яка товаришує з Ганною із самого дитинства (імена змінено). Подруги, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, повідомили, що напередодні ввечері пішли «погуляти» і цілу ніч провели у місті, розважаючись та розпиваючи спиртні напої. Прийшовши зранку додому, щоб не розбудити Ганну, до кімнати вирішили не заходити – пішли на кухню та продовжили розпивати спиртні напої. Коли й самі вирішили поспати і зайшли до кімнати, то побачили, що дівчини там немає, а двері на балкон відчинені. Вийшовши на балкон, внизу побачили тіло дівчини. Жінки стверджували, що в квартирі більше нікого не було, сімейна пара, яка проживає в іншій частині «комуналки» також спала. Щодо причин, які могли спонукати дівчину до спроби самогубства, повідомили, що у неї були проблеми з хлопцем і вона протягом останнього часу через це дуже переживала.

Тело

Однак, свідчення подруг потерпілої не співпадали із показами інших мешканців будинку. Люди стверджували, що тієї ночі дівчата перебували у квартирі, і між ними відбувалась сварка. Такі розбіжності, наявність на тілі Ганни тілесних пошкоджень, які не могли виникнути в результаті падіння, а також сліди крові, які виявили в кімнаті, викликали у працівників міліції зовсім логічні підозри того, що сп’янілі подруги щось замовчують та намагаються ввести їх в оману. Жінок доставили до Київського районного відділу міліції, де з ними почали працювати досвідчені оперативники. Через деякий час вони почали плутатись у своїх показах і їм не залишилось нічого іншого, як розповісти правду…

Виявилось, що потерпіла вселилась у дану квартиру трохи більше місяця тому. Після цього, Оксана, яка раніше тут мешкала і якій тепер довелося ділити з Ганною одну кімнату, почала помічати зникнення своїх дрібних речей. Вона підозрювала у цьому нову «співмешканку», проте підозр та звинувачень їй не висловлювала. Коли ж декілька днів тому дівчина залила водою її телефон – терпець в Оксани урвався і між дівчатами відбулась сварка. Через деякий час Оксана поділилась своїм горем з Мариною, яка була їх спільною знайомою, і виявилось, що і з її будинку, куди часто приходила Ганна, також зникали речі. Зважаючи на це, подруги вирішили зустрітись та разом «серйозно» поговорити зі «злодійкою».

Коли ввечері жінки прийшли до квартири, Ганна вже відпочивала. Випивши на кухні спиртного та дочекавшись, поки інші мешканці комуналки міцно заснуть, Оксана та Марина пішли «з’ясовувати стосунки». Словесна перепалка закінчилась тим, що подруги почали Ганну бити. Дівчина не пручалась – розуміла, що сили не рівні і мовчки терпіла біль. «Виливши» свою лють в ударах, подруги залишили дівчину «відходити» та знову пішли на кухню розпивати горілку та вино. Спілкуючись між собою про крадіжки, які, начебто здійснювала Ганна, жінки вирішили, що за заподіяну їм шкоду вони «замало їй дали», тому знову пішли в кімнату до дівчини та знову її побили. Протягом ночі, сп’янілі та розлючені подруги, з такими «візитами» заходили до дівчини ще декілька разів.

«Після чергового побиття, – говорить Марина, – Оксана запропонувала зробити з Ганною те, що роблять «з такими» у гуртожитках. Ми знову пішли до кімнати, взяли Ганну та затягли до туалету. Там, незважаючи на пручання та вмовляння, ми засунули її голову в унітаз та злили воду. Через деякий час взяли кухонний ніж та почали обрізати ним волосся на її голові. У Оксани була запальничка, тож вона дістала її з кишені та почала палити волосся на голові». Доведена фізичними та моральними знущаннями до відчаю, дівчина почала на колінах повзати за своїми «подругами», цілувати їм ноги та просити пробачення, однак, і це їх не заспокоїло.

Зранку, трохи перепочивши та хильнувши чергову порцію алкоголю подруги знову почали її «лупцювати». До рук Марини потрапив гребінець, вона почала бити їм Ганну і розбила невелике дзеркало, яке було на ньому. «Оксана взяла шматок скла, – говорить Марина, – сіла на Ганні верхи, підняла блузку та почала наносити їй численні порізи на спині. Після цього попросила взяти лак для нігтів. За його допомогою ми написали їй на спиті слово «тварь», а на нозі – «сука». Рештки лаку вилили на голову». Коли дівчині дозволили встати з підлоги, її одяг був увесь в крові. Подруги зірвали його з дівчини, викинули через вікно на вулицю та пішли «порозмовляти» з оголеною Ганною на балкон. «Коли після «розмови», – говорить Оксана, – ми зайшли до кімнати, Ганна побігла до виходу. Однак, ми заступили їй дорогу, тоді дівчина побігла на балкон та стрибнула вниз».

Падіння з висоти четвертого поверху, на щастя, не призвело до смерті дівчини – у тяжкому стані з черепно-мозковою травмою, політравмою, у комі 2-ступеня вона перебуває зараз у реанімаційному відділенні Полтавської обласної лікарні. «Жінок, які протягом ночі знущались з потерпілої затримано, – говорить начальник Київського РВ підполковник міліції Юрій Гасан, – відносно них вже порушено кримінальні справи за статтями 120 (доведення до самогубства) та 127 (катування) Кримінального кодексу України. За насильницькі дії та приниження людської гідності в результаті яких потерпіла здійснила замах на самогубство, вони можуть отримати до десяти років позбавлення волі. Триває досудове слідство».

Як показує практика, навіть коли підозрювані у скоєнні того чи іншого злочину зізнаються у своїх діяннях, у показах вони все ж намагаються «опустити» найбільш жорстокі моменти. Те, про що розповіли правоохоронцям обвинувачені у скоєнні даного злочину, вже зараз вражає своєю нелюдською жорстокістю, проте, можливо і це не межа того, до чого в пориві гніву вдалися ці молоді жінки. Про це, однак, може розповісти лише одна особа – дев’ятнадцятирічна потерпіла. Будемо сподіватись, що вона видужає і нам стануть відомі усі подробиці цієї жахливої події.

Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області
 

You may also like...