У Київському СІЗО 1,5 роки за розкритий злочин сидить чоловік без вироку суду

У Дніпровському районі Києва чоловік знайшов пораненого чоловіка і викликав «швидку». Так він став спершу підозрюваним, а згодом і в’язнем. 

У Києві свідок став першим звинувачуваним, а згодом і в’язнем. Справа тягнеться уже 1,5 роки: родині погрожують, а обвинувачений сидить у СІЗО без вироку суду.

На другому поверсі будинку Валерій знайшов потерпілого і викликав йому «швидку». Саме після цього дзвінка у «швидку» та до міліції і почалися всі неприємності для нього.

Медики констатували смерть – удар ножем у ліву частину грудної клітки. Поруч, під сусіднім під’їздом, вмирав ще один чоловік. Його портрет досі висить на стіні. Обидва трупи – справа рук одного вбивці.

За справу взялися слідчі Дніпровського району столичної міліції. Нині в МВС кажуть, що злочинця впіймали по гарячих слідах.

Родина затриманого вказує на методи роботи міліції. Люди скаржаться: допит тривав півтори доби, зокрема, Валерію повідбивали нирки.

До молодої дружини Валерія в міліції застосували особливий підхід – погрожували зґвалтуванням. Члени родини стверджують – погрожував та бив оперуповноважений Олександр Гончарук.

З того часу полковник міліції пішов на підвищення – з районного управління в центральний апарат МВС.

Спростувати звинувачення в інтерв’ю ТСН міліціонер відмовився. Натомість його колеги стверджують – справа пройшла не одну перевірку. Порушень не виявили.

Валерій уже півтора року сидить у СІЗО без вироку суду. Судовий процес над триває у Київському апеляційному суді.

Яким буде вирок суду, можна лише здогадуватись. Точно відомо одне, якщо чоловіка виправдають, за ґрати можуть потрапити ті, хто фальсифікував справу. Хоча нині висновки МВС та прокуратури свідчать – винен саме той, кого спіймали.

ТСН

 

You may also like...