Навіть знаходячись на підписці про невиїзд, молодик не припинив грабувати жінок

У наш час багато молодих людей, при цьому досить здорових, фізично працювати не звикли. Мабуть, даній категорії осіб простіше живеться. І частенько люди, які ведуть такий спосіб життя, скоюють корисливі злочини. 

Так, із «героєм» нашої історії. В один із осінніх днів він стояв на центральній площі одного із селищ Совєтського району Макіївки, йому дуже хотілося покурити, проте грошей на придбання сигарет не було. В цей час він побачив бабусю з сумкою, яка заходила в під’їзд свого будинку, але довгий час не могла відкрити ключем свої двері. Скориставшись цим, негідник, підійшовши ззаду, вирвав сумку і втік. Сховавшись недалеко за будинками, роздивився вміст сумки. Там була риба і гаманець із 10 гривнами. Сумку і гаманець він викинув, а на «зароблені» гроші купив сигарети.

Повторний злочин цей же молодик здійснив рівно через місяць. Близько сьомої ранку він прийшов на залізничну станцію «Нижня Кринка», оскільки хотів набрати вугілля з вагонів. Піднявшись на міст, побачив недалеко від залізничного полотна стареньку, що самотньо йшла з сумкою. Не довго думаючи, він підійшов ззаду, вихопив сумку і втік. Знайшовши затишне місце, зловмисник забрав із сумки гаманець з грошима, які пізніше витратив на продукти харчування та сигарети.

Старший дільничний інспектор міліції Анатолій Степанов, обслуговуючий дане селище, після бесіди з потерпілими не отримав від них майже ніякої цінної інформації щодо зовнішності зловмисника. З їх слів «він був середнього росту, середньої статури, одягнений в чорне». Але, завдяки оперативному чуттю і кмітливості, Анатолій зі своїми напарниками знайшов невелику зачіпку, яка і привела його до будинку підозрюваного. Хлопець був затриманий рано вранці за своїм місцем проживання. У свої тридцять років він уже відбував покарання за здійснення крадіжки. Скоївши черговий нетяжкий злочин цього року, він знову потрапив до оперативних зведень міліції з усіма витікаючими наслідками. Але, навіть знаходячись на підписці про невиїзд, почав грабувати жінок похилого віку.

Тепер він понесе відповідальність за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України «грабіж», за що передбачено від 4 до 6 років позбавлення волі. Триває слідство.

Ірина Слабченко, Прес-служба Макіївського МУ ГУМВС України в Донецькій області

МВС України
 

You may also like...