На Сумщині затримано двох педофілів

Одразу дві кримінальні справи порушили правоохоронці Сумщини фігурантами яких стали неповнолітні. Так в Роменському районі за підозрою у розбещенні малолітньої дитини затримали 29- річного місцевого жителя, їх Сумські колеги пред’явили звинувачення ще одному любителю «розваг із дітьми». 47-річний житель обласного центру задовольняв свою статеву пристрасть в досить незвичний спосіб : фотографував оголених дітей, вів з ними непристойні розмови, організовував з останніми  спільний перегляд фільмів порнографічного змісту.

25 грудня 2010 року до Роменського міськвідділу з заявою звернулася жінка, про те , що в листопаді поточного року її чоловік вчинив розбещення її неповнолітньої дочки.

Як доказ Олена (ім’я змінено)  принесла цифровий диск, на якому знаходилися фотографії її малолітньої дочки в оголеному вигляді. Жінка пояснила, що дані фотографії зробив її чоловік, який не є рідним батьком дівчинки.

Олена розповіла, що про даний факт вона дізналася випадково, ще у листопаді місяці, коли переглядала знімки  на фотокамері. Про побачене нікому не розповіла, боялась помсти чоловіка. Лише після чергової сварки в родині жінка наважилася звернутися до правоохоронних органів.

Разом з психологом міліціонери провели бесіду з дівчинкою. Вони дізнались, що дитина мешкає з дідусем і бабусею. До мами ходить лише у вихідні та святкові дні.

«В один з таких днів маму викликали на роботу, а я залишилася з вітчимом вдома. Після сніданку я пішла дивитися телевізор, а вітчим мене почав фотографувати. Я не хотіла фотографуватись, а він сказав, що купить все, що я побажаю і запропонував роздягтись. Я не хотіла цього, але він продовжував наполягати, та завіряв, що купить ляльку про яку я давно мріяла. Я погодилася , він допоміг мені роздягтись. Вітчим на мене не кричав, не примушував, просто просив. Це було лише одного разу – ділилася дівчинка своїми спогадами.

Чоловік від дачі свідчень відмовився. Проте кримінальну справу проти нього правоохоронці таки порушили.

Суми. До правоохоронців надійшла інформація, що невідомий чоловік веде непристойні телефонні розмови з неповнолітніми. Причому « дядя» свої розповіді ілюструє картинками відповідного змісту, які надсилає мобільним зв’язком. Завдяки злагодженим оперативним діям міліціонерам вдалося вирахувати і затримати педофіла. Ним виявився 47-річний місцевий житель. Чоловік проживав сам, ніколи не притягувався до кримінальної відповідальності і за висновком психіатричної експертизи вважався цілком здоровим. Під час обшуку в його квартирі міліціонери знайшли багато журналів з відвертими фотографіями, відеофільми відповідної спрямованості. А перевіривши телефонні номери, на які дзвонив підозрюваний, вийшли і на його «жертв». Причому діти були з різних регіонів України : Чернігів, Запоріжжя, Житомир, Харківська область. Це стало підставою для затримання чоловіка.

Правоохоронцям вдалося встановити, що займатися розбещенням неповнолітніх затриманий почав з 2002 року. Саме в той період йому вперше вдалося заманити до своєї оселі сусідську дівчинку та її подружок. Пригощав солодощами і показував фільми порнографічного змісту. Хто пішов, а хто і залишався. Їм «чудний дядя» пропонував роздягнутися і сфотографуватися. Далі – більше. Перегляду фільмів з малолітніми дітьми педофілу здалося замало. Він почав розважатися телефонними розмовами. Набирав навмання перший-ліпший номер. Якщо чув дорослі голоси – клав слухавку, якщо дитячі починав розмови на сексуальні теми а на останок ще й відсилав мультимедійні телефонні повідомлення, зображення порнографічного характеру. Слідчі довели,що затриманий мав розмови із 5 дівчинками і одним хлопчиком.

Найближчим часом обидва предстануть перед судом за звинуваченням у розбещенні неповнолітніх. Згідно з чинним законодавством їм може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Та чи вистачить цього часу для того, аби спокути свою вину за скалічені дитячі душі, покаже життя.

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС Сумська область

You may also like...