Провчив грабіжника

Врятував рідну мати від грабіжника й сам потрапив на лаву підсудних. Через радикальні методи відновлення справедливості, “сміливцю” загрожує стягнення за перевищення меж необхідної самооборони.

Подія трапилась в селі Біловоди Роменського району. Вночі Галину Іванівну розбудило гусяче ґелґотання. Та вийти на подвір’я подивитись чи все в порядку, 66-річна пенсіонерка побоялась, тому виглянула у вікно. А коли вона побачила як невідомий чоловік тягне із сараю мішок, одразу ж кинулася будити свого сина Володимира.
 
Щоб захистити свою власність, чоловік викликав правоохоронців та до їхнього приїзду вирішив самотужки провчити грабіжника. В “непроханому гості” Володимир відразу ж впізнав сусіда-пияку і наказав йому віддати те, що взяв. Але злодій вирішив до останнього «боронити» награбоване, тому почав чинити опір. Розлючений такою поведінкою свого сусіда, Володимир схопив сталеву арматуру й почав нею погрожувати. «Віддай мішок, п’яниця, або я тебе зараз тут і порішу» – кричав він. Та ці крики не справили ніякого враження на злодія.  Чоловік просто розвернувся й почав тікати. Володимир наздогнав його, збив з ніг й почав бити арматурою.
 
Працівникам міліції, які приїхали через декілька хвилин, знадобилось рятувати вже самого грабіжника від господаря дому.
В райвідділку 38-річний Володимир пояснив, що він приїхав до матері на новорічні свята з Конотопу. “Коли я вийшов у двір, одразу ж впізнав бомжа-односельця, якого нещодавно дружина вигнала з дому через надмірну любов до горілки. А ще, мати мені розповідала, що декілька тижнів потому до неї вже навідувались злодії, які також викрали гусей. Я сподівався залагодити все, якщо не «по-доброму», то доброю прочуханкою, але трохи переборщив…”.
 
Мати Володимира, пенсіонерка і живе сама. Жінка і раніше скаржилися сусідам, що хтось, мабуть, користується відсутністю чоловіків на подвір’ї й краде в неї гусей.
 
Затриманий 51-річний чоловік розповідає правоохоронцям, що на злочин пішов, бо хотів випити горілки, а грошей не було: “Не сподівався побачити Володимира, якби знав, що він вдома то не пішов би. Я думав візьму гусей і піду собі. Птицю продам, а на отримані гроші куплю випивки та їжі”.
 
В результаті невдалої крадіжки злодій – опинився в лікарні. А після одужання на нього чекае ч. 1 ст. 186, КК України “Грабіж”, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років.
 “Рятувальнику” також загрожує стягнення за перевищення меж необхідної самооборони.
 
Наталія ВОЙТЕНКО
СЗГ Роменського МВ
УМВС  України в Сумській області

You may also like...