У Черкасах викрито чергового держслужбовця-хабарника

Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю прикладають увесь свій досвід та професійне вміння для того, щоб викрити злочини, які скоюють деякі «нечесні на руку» посадовці.  

Нещодавно, підставою для заведення оперативно – розшукової справи стала інформація, яка надійшла до оперативників УДСБЕЗ про вимагання хабарів, працівником Державної виконавчої служби за вирішення питання про видачу довідки про відсутність заборгованості по штрафам за адміністративні правопорушення, складені працівниками УДАІ УМВС України в Черкаській області. 

Для документування злочинної діяльності державного службовця 7 категорії 15 рангу, 24-річного жителя Черкас, працівниками міліції були застосовані спеціальні оперативно-технічні заходи. В результаті чого, правоохоронці встановили, що працюючи головним державним виконавцем одного з відділів ДВС Черкаського міського управління юстиції, умисно, з корисливих мотивів, протягом грудня 2010 року по січень 2011 року, вимагав від громадянина грошові кошти в сумі 2300 гривень, натомість обіцяв видати довідку про відсутність заборгованості по штрафам накладеним УДАІ. Зустрівшись в обумовленому місці посадовець отримав від боржника вказану суму грошей та був затриманий працівниками УДЗБЕЗ УМВС «на гарячому», безпосередньо під час вчинення злочину.

Наразі проти держслужбовця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням хабара. Зловмисник затриманий. Працівниками міліції проводяться заходи по встановленню та документуванню додаткових фактів протиправної діяльності чиновника.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області
 

You may also like...