Чиновнику, який за право політати на повітряній кулі вимагав 20 тисяч, загрожує до 10 років неволі

Відповідно до законодавства України, тепловий аеростат є повітряним судном. І тому для того щоб експлуатувати цей літальний апарат на законних підставах, необхідно дотримуватися всіх правил, які поширюються на повітряні судна.

Існує певний порядок використання повітряного простору. Згідно з цим порядком польоти можна проводити в спеціальних місцях (льотних зонах), і кожен політ повинен узгоджуватися з різними авіаційними службами. Для того щоб організувати політ, необхідно подати спеціальну заявку на використання повітряного простору в певній льотної зоні. А на використання цієї льотної зони в свою чергу повинна бути інструкція, яка є основним документом з організації польотів саме в даній місцевості.

27 січня працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Дніпропетровсткій області зібраний матеріал у стосовно заступника голови однієї з районних адміністрацій, який вимагав та отримав хабара в сумі 20 тисяч гривень від директора одного з приватних підприємств за сприяння в позитивному рішенні районної ради на отримання дозволу із проведення масових заходів і права проведення спортивних польотів (стартів) на теплових аеростатах (повітряних кулях) на території району. Порушена кримінальна справа за ст. 368 ч. 2 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України.

Яна Шнурко, ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

МВС України
 

You may also like...