На Миколаївщині молодик, погрожуючи застосуванням ножа, відбирав у жертв гроші та цінні речі

27 січня 2011 року до чергової частини Новобузького райвідділу міліції Миколаївської області звернулась 39-річна місцева мешканка із заявою про те, що тиждень тому в магазині, де заявниця працює продавцем, невідомий, погрожуючи застосуванням ножа, відібрав у неї грошові кошти та мобільний телефон. А відразу звернутися до правоохоронців жінка була не в змозі у зв’язку із смертю близького родича.  

Співробітники міліції відразу розпочали працювати над встановленням особи зловмисника, якого упродовж нетривалого часу і затримали в місті Одесі. Ним виявився 22-річний мешканець Дніпропетровської області, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та для якого цей вид злочину був основним «прибутком».

Було з’ясовано, що чоловік, приїхавши у Миколаївську область до своєї знайомої, у цей же день вирішив «вийти на роботу». Його увагу привернув невеличкий магазин та, дочекавшись, коли з приміщення вийдуть усі покупці, він, погрожуючи ножем, наказав жінці-продавцю віддати всі гроші з каси та цінні речі. Перелякавшись, потерпіла одразу ж віддала гроші та власний мобільний телефон.

Також було встановлено, що після цього чоловік скоїв ще один аналогічний напад «по налагодженій схемі», і теж на продавця продуктового магазину.

Після отримання «прибутку» чоловік-гастролер поїхав розважатись до міста Одеси. Там зловмисника і було затримано співробітниками міліції.

Слідчим відділом Новобузького РВ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. Ведеться слідство.

Катерина Грицай, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...