Криминальная хроника Украины на 30.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 5665 заяв про злочини. Вжитими заходами 1959 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 13 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, дві гвинтівки, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 100 г вибухівки та 482 набоїв.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25451 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано три підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 60 – травмовані.
У місті Миколаєві до лікарні з вогнепальним пораненням ноги було госпіталізовано  29-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що зазначене поранення чотири години тому на вулиці згаданого міста, з хуліганських спонукань, заподіяв місцевий житель. Останнього затримано. Зброю вилучено.

У Свердловську Луганської області на вулиці затримано 43-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 100 г вибухівки.

У місті Енергодарі Запорізької області затримано 34-річеного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у гаражі якого вилучено 20 кг марихуани.

Біля селища Краснодонського району Луганської області поблизу Державного кордону України затримано 31-річного іноземного громадянина, у якого вилучено 30 г марихуани.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він завищив обсяг виконаних робіт з переобладнання вагонів, у результаті чого державі завдано збитки на суму 1,9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  начальника відділення відкритого акціонерного товариства. Вона отримала 2,4 тис. грн. хабара від жительки зазначеного міста за надання їй в оренду нежитлового приміщення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  головних спеціалістів відділу інспекції з благоустрою однієї з міськрад. Вони вимагали та отримали 1,8 тис. грн. хабара від представника приватного підприємства за нескладання адміністративного протоколу за виявлені порушення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Житомирщині на подвір’ї одного з райвідділів внутрішніх справ під час надання лікарями медичної допомоги помер 37-річний житель села цього ж району, безробітний, раніше судимий, який відбував адміністративне покарання за скоєння дрібного хуліганства. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок хвороби легенів.

ДЗГ МВС України

You may also like...