Смертельне непорозуміння із батьком привело сина за грат

На Херсонщині дільничний інспектор міліції розкрив убивство «по гарячих слідах».

Мешканка одного з сіл Білозерського району Херсонської області вирішила навідатися в гості до свого брата, аби з’ясувати, чому його син, лише напередодні приїхавши зі своєю знайомою з Київської області, раптом позичив у тітки гроші і терміново поїхав назад.

На дверях родичевого помешкання висів незачинений замок. Коли жінка відкрила двері, то зціпеніла: на підлозі веранди лежало скривавлене братове тіло. Жінка терміново зателефонувала дільничному інспекторові міліції.

Прибувши на місце, дільничний повідомив про подію черговому по райвідділу, і не гаючи часу почав відпрацьовувати територію села. Від випадкових перехожих міліціонер отримав інформацію, що молодих людей бачили по дорозі до автобусної зупинки. Проте на автостанції їх не було. «Шериф» розповів прикмети хлопця водіям автобусів і, залишивши номер свого мобільного телефону, повернувся на місце злочину чекати слідчо-оперативну групу.

Тим часом при огляді тіла 59-річного загиблого були виявлені численні подряпини та синці, його голова була закривавлена. Знайшли поруч і знаряддя вбивства – важку дерев’яну палицю. Незабаром дільничному зателефонував один із водіїв і повідомив, що хлопець, схожий за прикметами на розшукуваного, тільки-но зайшов до салону автобуса. Вже через десять хвилин вбивцю батька затримали.

У районному відділі міліції затриманий розповів, що свій приїзд вони вирішили добре відсвяткувати і випили три пляшки горілки. Проте радість від довгоочікуваного побачення рідних стрімко перейшла у сварку. Син вийшов на подвір’я покурити, а коли повернувся, то побачив, що батько обіймає його дівчину. Це дуже обурило парубка, адже дівчина була глухонімою і не могла покликати коханого на допомогу. Молодик кілька разів вдарив залицяльника по обличчю і виштовхав з кімнати, однак через мить батько повернувся із сокирою в руках. Розгніваний парубок відібрав у нього сокиру і почав руками і ногами лупцювати пенсіонера. Коли старий упав, хлопець схопив дерев’яну палицю і кілька разів вдарив нею непритомного батька по голові. Ще вночі молоді люди вирішили поїхати. Коли виходили з хати, син навіть не поцікавився, чи батько живий.

Нині хлопець перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство), цей злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

ВЗГ УМВС України в Херсонській області

МВС України

You may also like...