«Дяка» онуків за виховання та опіку – розбій, поєднаний із насильством

До чергової частини Звенигородського райвідділу міліції звернувся з тривожним повідомленням сільський голова одного із селищ та повідомив про те, що 75-річній місцевій мешканці завдано тілесні ушкодження, викрадено гроші та мобільний телефон.

На місце скоєння злочину  виїхала слідчо-оперативна група.  Працівники міліції встановили, що того дня до старенької в гості прийшли двоє онуків й почали…  вимагати гроші. Коли  бабця їм відмовила, нахаби зв’язали нещасній руки  та почали бити руками й ногами, не дивлячись на те, що це єдина рідна людина, яка в них залишилася, і яка дбала про них. Не в силах витримувати знущання, бабуся вказала місце, де лежали останні 800 гривень. Коли негідники знайшли те, за чим прийшли, схопили ще й мобільний телефон та швидко залишили будинок. Через деякий час літня жінка, оговталася, з останніх сил звільнила руки та дійшла до сусідів, аби ті викликали швидку. До правоохоронців, попрохала не звертатися, пояснивши, що це все ж таки її онуки… Проте, зло повинне бути покараним.

 Працівники міліції  розпочали розшук зловмисників. За місцем проживання вони не з’являлися. При проведенні оперативно-розшукових заходів було встановлено, що підозрювані можуть переховуватися в Кіровоградському районі, де в одного з братів  був будинок. Невдовзі там їх і затримали міліціонери.

Наразі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України – напад з  метою  заволодіння  чужим  майном,  поєднаний  із насильством,  небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій),  вчинений за попередньою змовою групою осіб. Караються такі дії позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Потерпіла з тiлесними ушкодженнями у виглядi чисельних гематом  на  обличчi  та тулубi наразі перебуває в Звенигородській ЦРЛ. Ніколи не могла подумати старенька, що діждеться такої «шани» від своїх онуків, адже виховувала вона їх як порядних громадян свого суспільства, а не злочинців.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області

МВС України

You may also like...