Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 28.03.2011 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 742 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 689 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 19 фактів грабежіводин факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, гранату та 68 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи. У них вилучено 1,7 кілограма наркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 16 418 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано дві особи.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 51 дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, у яких  11 осіб загинули та 61 – травмована.
 
У Цюрупинському районі Херсонської області 25 березня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 23-річну безробітну. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного чоловіка  без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він у будинку потерпілої ножем вбив господарку під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Луганську 16 березня до міліції звернувся 35-річний місцевий житель із заявою, що в місті Лутугиному впродовж останніх одинадцяти місяців із Обеліска Слави невідомі скоїли крадіжку двох металевих плит. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який  у лютому цього року з Обеліска Слави викрав дві металеві плити.
 
У місті Куп’янську Харківської області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого жителя, який 27 березня чорною фарбою з аерозольного балончика зробив напис образливого змісту на пам’ятнику воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні.
 
У місті Донецьку під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 48-річного безробітного місцевого жителя вилучено 1,7 кг марихуани.
 
У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили помічника приватного адвоката. Він отримав 76 тисяч гривень від жителя міста для начебто подальшої передачі в якості хабара службовим особам судів міста за прийняття судового рішення про зняття арешту з його майна. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 «Шахрайство» та ч.2 ст.369 «Давання хабара» КК України.
 
У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили ректора вищого учбового закладу. Він упродовж 2008-2009 років незаконно підписував накази щодо нарахування персональних додаткових виплат собі та своїм заступникам. Таким чином, державі завдано збитки на загальну суму 1,1 млн. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень» КК України.
 
У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  заступника начальника комунального підприємства. Він у 2009 році, після проведення тендеру на поставку вагонів метрополітену, уклав угоду фінансового лізингу з переможцем торгів ‑ товариством з обмеженою відповідальністю та завищив під час цього суму визначену торгами. У результаті протиправних дій підприємству завдано збитки на суму 90 мільйонів  гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень» КК України.
 
У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали керівника контрольно-ревізійного відділу в районі. Вона вимагала та отримала дві тисячі  доларів США хабара від заступника директора приватного підприємства за сприяння у зменшенні в акті ревізії невідповідностей сум фактично виконаних підприємством робіт у процесі реконструкції котельні районної лікарні. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

 

You may also like...