Розбійника затримали за кілька годин

Давні знайомі приятельки заздалегідь запланували зустріч у своєї 83-річної подруги, яка проживала в смт Шевченкове. Одна з них була сусідкою і мешкала неподалік, інша приїхала з Харкова. 50-ти та 67-річна жіночки часто навідувалися до бабусі, щоб допомогти їй прибратися по дому, придбати харчі та наготувати страв. Ось і цього разу жінки зустрілися ввечері, посиділи за чашкою чаю, поділилися останніми новинами, а потім полягали спати.

Серед ночі гостю з Харкова розбудив сторонній шум. Коли вона підійшла до дверей, то побачила незнайомого хлопця, який несподівано ударив її по голові. У стані напівнепритомності жінка почула шум і крики подруг, отямившись, вона вибігла на вулицю та викликала міліцію.

О третій ночі до чергової частини Шевченківського РВ надійшло повідомлення про розбійний напад, який стався в смт Шевченкове. До місця події негайно виїхала слідчо-оперативна група, оперативники та криміналісти. Приїхавши до вказаної адреси, правоохоронці побачили жахливу картину: побитим, скривавленим жінкам була необхідна кваліфікована допомога.

Лікарі «швидкої», яку викликали міліціонери, надали пораненим першу медичну допомогу та в тяжкому стані жінки були направлені до хірургічного відділення Шевченківської центральної районної лікарні.

А вже через декілька годин працівники сектора карного розшуку Шевченківського РВ у підозрі за скоєння розбійного нападу затримали непрацюючого молодика, 1992 року народження, у якого були вилучені ніж, одяг з плямами бурого кольору, телефон «Самсунг» та біжутерія.

18-річний підозрюваний зізнався в скоєному злочині та розповів, що цієї ночі намагався обікрасти колишню сусідку. Кілька років тому він знімав другу половину її будинку та знав, що бабця живе одна і у неї можна щось поцупити для прожиття. Хлопець був твердо впевнений, що стара самотня, та дуже здивувався, коли побачив сторонніх. Першу жінку він вдарив по голові, другу – ножем у живіт, який лежав на столі, а хазяйку бив руками, намагаючись дізнатися, де гроші. Готівку не знайшов, забрав тільки мобільний телефон «Самсунг», біжутерію та побіг з хати.

Цього ж дня 83-річна жінка, не приходячи до свідомості, від отриманих тілесних ушкоджень померла. Згідно акту судово-медичної експертизи смерть загиблої наступила внаслідок травми голови.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського РВ порушена кримінальна справа за статтями 115 та 187 Кримінального кодексу України (умисне вбивство та розбій). Підозрюваний затриманий та утримується в ізоляторі тимчасового тривання. Також було встановлено, що в 2008 році він був засуджений за крадіжку з проникненням у житло.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

МВС України

You may also like...