Хабарників спіймали «на гарячому»

Нещодавно працівниками Управління ДСБЕЗ УМВС України в Хмельницькій області за вимагання хабара були затримані досить поважні службові особи.

Так, завідуючий одного з відділень Хмельницької обласної психіатричної лікарні вимагав від дочки пацієнтки 10 тисяч гривень за продовження лікування її хворої матері. Під час отримання частини хабара в розмірі 4 тисяч гривень лікаря було затримано і взято під варту.

Раніше працівниками обласного управління ДСБЕЗ «на гарячому» було затримано начальника одного з відділів Хмельницької обласної державної адміністрації, який вимагав хабар у розмірі 1 тисячі гривень за підписання висновку комісії з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення без проведення археологічної експертизи.

Стосовно обох затриманих органами прокуратури порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 «Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара» Кримінального кодексу України. Подібні діяння караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі проводяться подальші оперативно-розшукові заходи з метою виявлення додаткових фактів вимагання та отримання хабарів затриманими службовими особами.

Катерина Шуприган, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

МВС України

 

You may also like...