Рівненський військовослужбовець торгував… гранатами

Торгівлю бойовими припасами розгорнув 30-річний здолбунівчанин Ігор поблизу одного із торгівельних центрів Рівного.  Ручну осколкову наступальну гранату РГД-5 він продав за 250 гривень. Щоправда, працівникам міліції. Минулої суботи співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області під час оперативної закупки затримали чоловіка на гарячому.

Згодом правоохоронцям вдалося встановити і його спільника — 31-річного рівнянина Олександра. В останнього під час проведення огляду в гаражі на території одного із кооперативів Рівного міліціонери виявили та вилучили 12 корпусів гранат та 13 запалів до них.
Однак, на цьому історія не закінчилася. У ході оперативно-розшукових заходів з’ясувалося, що 30-річний Олександр купував ці гранати по 70 гривень за кожну у прапорщика військової частини Рівного 42-річного Юрія. За місцем проживання військовослужбовця міліціонери виявили та вилучили ящик із 20 гранатами.
Проте ще більший арсенал очікував на правоохоронців під час огляду складу військової частини, в бетонному перекритті горища якого міліціонери знайшли три тайники, які завбачливо облаштував Юрій. Саме там він зберігав 111 корпусів гранат РГД-5 та 110 запалів до них. Крім того, там знаходилися і вісім ящиків з-під цих бойових припасів із відповідним маркуванням.

Звідки це все у прапорщика та хто купував вибухонебезпечну продукцію, нині з’ясовує слідство.

—    Усі троє підозрюваних знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, — повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Проти них порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
 

You may also like...