Київські посадовці «тринькають» бюджетні кошти та зловживають службовим становищем

Прокуратурою міста Києва у ході прокурорських перевірок щодо дотримання чинного законодавства у сфері бюджетної системи виявленні численні порушення законодавства, найпоширенішими з яких є розтрата бюджетних коштів і зловживання службовим становищем з боку посадових осіб комунальних установ, які приймали і оплачували роботи, що насправді не виконувалися, або ж вартість яких була суттєво завищена. 

Як повідомляє прес-секретар прокурора міста Києва Мирослава Мушка, з початку року у цій сфері прокуратурою столиці порушено 31 кримінальну справу (із них 13 стосуються посадовців місцевої влади та комунальних підприємств), збитки у яким складають майже 500 млн. грн., внесено 70 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 129 посадовців, а до бюджету уже повернуто понад 20 млн. грн.

Серед вищеназваних кримінальних справ можна виділити кримінальну справу стосовно заступника начальника Головного управління охорони здоров’я КМДА та начальника Головного управління капітального будівництва міста Києва КМДА. Діями вказаних посадовців завдано шкоди державі на загальну суму 10,1 млн. грн.

Факти зловживання службовим становищем, приймання і оплати робіт, які в дійсності виконані не були, або вартість яких була суттєво завищена, виявлені і в роботі інших колишніх керівників КП «Київське інвестиційне агентство» (2 справи – збитки 3,2 млн. грн. та 2,6 млн. грн.), КП «Київжитлоспецексплуатація» (збитки 2,7 млн. грн.), КП «Дніпробудтехсервіс» (збитки 1,4 млн. грн.), КП «Київблагоустрій» (збитки – 1,2 млн. грн.) тощо.
 

You may also like...