Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 16.06.2011 г.

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ВЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 408 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 802 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 33 факти грабежу, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 29 осіб. У правопорушників вилучено п’ять гвинтівок, шість обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 г вибухівки та 545набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 7 осіб. У них вилучено 54,7 кілограма наркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 18 820 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 78 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 4 особи загинули та 101 – травмовано.
 
В місті Слов’янськ Донецької області 15 червня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 14 червня в квартирі потерпілої, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки вбив господарку.
 
В місті Вишневе Київської області 11 червня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя одного з селищ Київської області. Попередньо встановлено, що він уночі 9 червня на вулиці вказаного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убив потерпілого.
 
В одному з селищ Запорізької області 4 червня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя одного з селищ зазначеної області. Попередньо встановлено, що він увечері 3 червня в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.
 
В одному з селищ Харківської області затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 5 червня на околиці вказаного селища разом з невідомим захопив місцевого жителя, на власному автомобілі вивіз його на свою ферму до свого селища у Донецької області, де впродовж доби утримував й примушував працювати. Захопленому громадянину вдалося самостійно звільнитися. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.
 
У місті Макіївка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя та жителя міста Дзержинськ. Попередньо встановлено, що вони на початку червня у деяких селищах Макіївської міськради на кладовищах викрали металеві фрагменти з 22 могил.
 
У місті Шахтарськ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 13 червня в одному з селищ Шахтарської міськради на кладовищі викрали металеві фрагменти з дев’яти могил.
 
У місті Берегове Закарпатської області на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 400 г вибухівки.
 
В Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця та директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, за підробленими документами, привласнили 500 тонн зерна ячменю іншого товариства з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки останньому на суму понад 1 млн. гривень. Органами слідства порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.3 ст.358 КК України (шахрайство й підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління юстиції. Він вимагав та отримав 400 доларів США хабара від юриста товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння в поверненні конфіскованого майна. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства. Вони в січні цього року підробили акти виконаних робіт з будівництва газопроводу в одному з селищ вказаної області (фактично роботи виконані не в повному обсязі) та привласнили понад 4 млн. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).

You may also like...