Ниболее резонансные преступления и события в Украине на 05.07.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 253 заявипро злочини. Вжитими заходами 3 615 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 фактів розбою, 38 фактів грабежу, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено автомат, обріз мисливської рушниці, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 110 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи. У них вилучено 3,4 кгнаркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 13 750 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано29осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 14 осіб загинуло та 122 – травмовано.
 
У місті Краснодон Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 4 липня в одному з селищ вказаної області на кладовищі викрав металеві фрагменти з дев’яти могил.
 
У місті Ірпінь Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 9 червня цього року в згаданому місті з будинку місцевого жителя викрав зареєстрований мисливський карабін.
 
У місті Запоріжжя затримано місцевого жителя, з будинку якого вилучено автомат іноземного виробництва та 61 патрон до нього.
 
У Шевченківському районі міста Києва на вулиці затримано киянина, у якого вилучено 1 гкокаїну.
 
На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Вони не переуклали угоди на постачання теплової енергії споживачам, у результаті чого впродовж останніх трьох років на розрахунковий рахунок зі спеціальним режимом використання однієї з акціонерних компаній не надійшло 11,8 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства. Вони безпідставно зависили тарифи на послуги з постачання теплової енергії, унаслідок чого з споживачів було незаконно стягнуто 368 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
 
На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб житлово-комунального підприємства. Вони впродовж останніх трьох років нараховували мешканцям житлових будинків, які необладнані ліфтами, плату за послуги з їх обслуговування. У результаті протиправних дій з мешканців таких будинків було незаконно стягнуто 330 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника одного з Вузів. Він вимагав та отримав 2 тис. доларів США хабара від студентів вказаного навчального закладу за успішне складання ними іспитів. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
 

You may also like...