З початку року працівниками столичної ДАІ складено 7726 протоколів на нетверезих водіїв

Декілька днів тому екіпаж столичного полку ДПС ДАІ ніс службу на Великій Кільцевій дорозі. Інспектори звернули увагу на КАМАЗ, який рухався попереду від Одеської площі у бік Борщагівки. Машина рухалась невпевнено, а перед Жулянським мостом ледь не знесла стійку дорожнього знаку. Після зупинки все стало зрозумілим – від водія несло перегаром. На експертизу він явно їхати не бажав і замість цієї процедури запропонував 800 гривень. Інспектор дорожньо-патрульної служби столичної ДАІ Андрій Козорізов порадив сховати гроші. Але водій не погодився. Зупинили понятих…

Після складання протоколу про керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, вилучення посвідчення, водій ще був доставлений до райуправління міліції за спробу дати хабара.

І навіть з урахуванням всіх неприємностей цьому порушнику можна сказати пощастило. Трохи раніше на цій ділянці дороги трапилось зіткнення двох легковиків. Водій одного з них був нетверезий, грубо порушив правила маневрування та зіткнувся з іншою машиною. В результаті його пасажир був доставлений до лікарні, обидва автомобілі отримали значно пошкодження.

Ще гірше закінчилась поїздка двадцятип’ятирічного киянина, що керував автомобілем «Альфа Ромео». На вулиці Маршала Гречка він не впорався з керуванням, і легковик налетів на перешкоду. Автомобіль розірвало на частини. В результаті двоє молодих людей, які знаходились в салоні – загинули. Ще один пасажир опинився в лікарні з тяжкими травмами. Саме же водій серйозних ушкоджень не отримав, залишився на місці пригоди. Пізніше медики встановили, що він перебував в стані алкогольного сп’яніння. За фактом аварії порушена кримінальна справа, ведеться слідство.
Ось коментар начальника Управління столичної Державтоінспекції полковника міліції Анатолія Курінного – «ми постійно орієнтуємо наших співр    обітників на виявлення грубих порушень правил дорожнього руху. А керування в стані алкогольного сп’яніння є саме таким. Повинен сказати, що в середньому кожної доби ми відсторонюємо від керування більше 40 порушників. Але багатьох водіїв нічого не вчить гіркий досвід «чужих» аварій, які найчастіше закінчуються летально. Як показує статистика, в столиці збільшилась кількість ДТП з вини нетверезих водіїв, в яких загинули люди. Так, з початку поточного року було зафіксовано 38 таких ДТП (у 2010 – 16), в яких загинуло 2(у 2010 – 1) особи та 52 (у 2010 – 21) отримали травми різного ступеню тяжкості.

Що стосується вищенаведених випадків, то вважаю – їх в повній мірі достатньо, щоб переконати всіх хто сідає за кермо в тому, що керувати транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння дуже небезпечно…

І наостанок хочу нагадати всім водіям, що окрім штрафу за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від 2555 до 3400 гривень, законодавство передбачає такі види стягнень, як адміністративний арешт (10-15 діб), громадські роботи (50-60 годин), оплатне вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування транспортним засобом до 10 років».

Відділ зв’язків з громадськістю УДАЇ м. Києва
 

You may also like...