У жорстокому вбивстві підозрюється 16-річна дівчина

«Якщо жінки вбивають, то вбивають з особливою жорстокістю», – говорять оперативники. Підтвердження тому – недавня подія в Ленінському районі м. Донецька.

У міліцію подзвонила громадянка і повідомила, що у неї в квартирі – труп. Слідчо-оперативна група виїхала за адресою, і перше, що кинулося в очі правоохоронцям – безлад у помешкання. У маленькій кімнатці на підлозі вони виявили тіло жінки з явними слідами насильницької смерті. А поруч на дивані спала юна дівчина, плями крові на шкірі і одязі якої наводили на думку, що вона причетна до злочину. Це підтвердила і господарка квартири, яка у момент конфлікту була удома.

Як з’ясувалося, вона є далекою родичкою дівчини, і та інколи приїжджає до неї з Горлівки, де живе в гуртожитку. 16-річна горлівчанка – сирота, виховувалася в дитбудинку.

Співробітники міліції насилу розбудили сплячу, проте не скоро змогли дізнатися від неї, що сталося – панночка була п’яна. Спочатку вона навіть не пам’ятала, що сталося, начисто забувши, що привела в будинок гостю і, що з нею зробила.

Коли дівчина опам’яталася і розповіла, як усе було, навіть бувалі співробітники карного розшуку були шоковані бузувірством юного створіння.

Познайомилася зловмисниця зі своєю 52-річною жертвою абсолютно випадково, на зупинці громадського транспорту. Настільки різних за віком панянок згуртував спільний інтерес – до випивки. Пиво скріпило дружбу. За кілька днів подруги по чарці знову зустрілися, і молодша запросила свою нову знайому в гості, в квартиру своєї родички.

Під час розпивання горілки гостя на правах старшої почала докоряти господрці застілля: мовляв, така молода – і вже щосили губить своє життя. Проте виховна бесіда здобула прямо протилежну дію. Дівчина накинулася на жінку з кулаками. Зав’язалася бійка, перевага опинилася на стороні юної, але напористої мешканки Горлівки. У нестямі від люті вона била свою візаві всім підряд – руками, ногами, тазком, дряпала гребінцем. Не заспокоїлася, навіть коли жінка впала, продовжувала бити її ногами.

Смерть потерпілої настала, як згодом з’ясували співробітники міліції, від задушення: зловмисниця засунула їй до рота гребінець, перекривши тим самим дихальні шляхи. Після чого впала на диван і міцно заснула.

Як повідлмив заступник начальника СКР Ленінського РВ Сергій Наумченко, підозрювана затримана і знаходиться в ІТТ. Порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» КК України.

Алла Єрошенко
Прес-служба Донецького МУ
ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...