Вбивство приватного таксиста правоохоронці розкрили упродовж доби

До Хаджибеївського відділу міліції Суворовського РВ ОМУ ГУМВС 21 липня цього року надійшло повідомлення від оператора спецлінії «102» про те, що в місті Одеса на сміттєзвалищі по вул. Озерна горить легковий автомобіль «Форд».

Виїздом на місце події працівниками слідчо-оперативної групи за держномерами автомашини «Форд-Фьюжен» було встановлено її власника. По прибуттю за місцем мешкання власника автомашини правоохоронці опитали його дружину, яка пояснила, що її чоловік, який займається приватними перевезеннями пасажирів, 20 липня о 18 годині поїхав у невідомому їй напрямку, а його мобільний телефон відключений.

У ході оперативно-розшукових заходів працівникам міліції вдалося з’ясувати інформацію стосовно останніх пасажирів водія а/м «Форд» та місця їх мешкання. Ними виявились 29-річний безробітний чоловік та 23-річна дівчина.

В результаті відпрацювання версії щодо причетності парочки до підпалу автомашини правоохоронці отримали від них зізнання про вбивство водія з метою заволодіння його автомобілем, грошима та цінними речами.

За словами затриманих, вони вирішили покращити своє матеріальне становище шляхом пограбування будь-якого приватного таксиста. Так, 20 липня парочка, озброївшись ножем, вийшла на одну з вулиць міста Одеса, де зупинили приватний транспорт під приводом підвезти їх на дачу за місто. Близько 18 години вони зупинили водія машини «Форд – Фьюжен», який погодився надати їм такі послуги за грошову винагороду в розмірі 300 грн.

Пересуваючись у бік Комінтернівського району Одеської області, злодії розпочали розмову із таксистом. Під час бесіди останній повідомив їм про те, де і ким він працює та те, що іноді йому доводиться перевозити великі суми грошей. За планом вбивць, вони повинні були по ходу слідування автомашини попросити водія зупинитися. Однак, після зупинки і виходу дівчини, нібито в туалет, молодику забракло хоробрості вбити чоловіка самому і вони, дочекавшись подругу, поїхали далі.

По прибуттю на дачну ділянку родичів затриманого в одне із селищ Комінтернівського району парочка повідомила водію про те, що тітки немає вдома і їм нема чим розрахуватися та запропонували йому зачекати на подвір’ї власницю дачі. Зімітувавши необхідність в отриманні сторонньої допомоги у відчиненні дверей літнього душу, парочка запросила на допомогу таксиста. Скориставшись відсутністю уваги жертви, вони ззаду нанесли йому удар сокирою по голові від чого останній помер на місці. Знявши з потерпілого золоту обручку, зловмисники загорнули його у поліетиленову плівку та простирадло, яке знаходилось у потерпілого в машині. Потім перев’язали тіло буксировочним тросом, погрузили до багажника автомобілю та вивезли до лісосмуги, де і закопали.

Оглянувши автомашину та особисті речі вбитого водія, зловмисники знайшли лише 130 грн. та мобільний телефон. Повернувшись до міста на автомашині таксиста, парочка реалізувала невідомим особам на ринку обручку загиблого та намагалися продати автомашину. Але не знайшовши покупців, хлопець відвіз дівчину додому, а сам поїхав до сміттєзвалища, де підпалив авто. По дорозі додому він знищів телефонну карточку та викинув мобільний телефон загиблого в громадський туалет.

22 липня цього року в ході огляду місця, вказаного зловмисниками, в лісосмузі правоохоронці виявили тіло 34-річного водія «Форд – Фьюжен» з рубленою раною голови.

За цим фактом працівниками Комінтернівського РВ ГУМВС порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 КК України «Навмисне вбивство», санкції якої передбачають позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічним ув’язненням з конфіскацією майна. На даний час затримані перебувають у райвідділі міліції. Вилучені речові докази направлено на експертизу.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...