Міліція затримала жінку, яка представлялася директором ріелторської фірми та обманювала пенсіонерів

Любов Іванівна, бажаючи придбати житло, вирішила скористатися послугами ріелторської фірми. Про свої наміри пенсіонерка розповіла сусідці. Вона порадила їй одну жінку – ріелтора і дала номер телефону, за яким з нею можна зв’язатися. Прислухавшись до порад подруги, пенсіонерка подзвонила за зазначеним номером та вже наступного дня жінки зустрілися.

 У процесі розмови, ріелтор Тетяна здалася Любові Іванівні приємною жінкою, професіоналом, який знає свою справу. Вона пообіцяла пенсіонерці, що допоможе придбати квартиру та оформити необхідні документи. Умови угоди виявилися прийнятними. Тетяна попросила за свої послуги оплату у розмірі трьох відсотків від вартості квартири.

Результат не змусив себе чекати. Вже через кілька днів ріелтор повідомила Любові Іванівні про те, що знайшла підходящу квартиру за вигідною ціною. Тетяна пояснила, що дана нерухомість є власністю банку і незабаром її виставлять на аукціон. Однак, щоб стати учасником торгів за квартиру, необхідно заплатити банку дві тисячі доларів США. Відповідно, якщо вдасться "відвоювати" нерухомість, дану суму буде включено в загальну вартість квартири. Щоб Любов Іванівна не сумнівалася в її словах, Тетяна написала розписку. В ній вона вказала про те, що у випадку, якщо угода не відбудеться, гроші будуть повернуті клієнтові у повному розмірі. Наївна пенсіонерка віддала Тетяні необхідну суму, а та зобов’язалася тримати її в курсі всіх подій.

Коли прийшов час так званих торгів за квартиру, від Тетяни не надійшло жодного дзвінка. Передчуваючи біду, Любов Іванівна зателефонувала ріелтору, але у відповідь почула голос автовідповідача. Ще кілька днів пенсіонерка намагалася додзвонитися, але марно. Жінка зрозуміла, що стала жертвою шахрайки.

У той же день пенсіонерка звернулася до Заводського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області. Невдовзі, за підозрою у скоєнні цього злочину, працівники карного розшуку затримали зловмисницю.

За цим фактом слідчим відділом Заводського РВ ММУ порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання – від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Встановлюється причетність затриманої до скоєння аналогічних злочинів на території міста.

Правоохоронці звертаються з проханням до громадян бути більш пильними й обережними до сторонніх, які можуть видавати себе за працівників ріелторських фірм, ЖЕКів, "Обленерго", благодійних служб, агентств працевлаштування, банків, управління соціального захисту й т.д.

Шановні громадяни! Не піддавайтеся на провокації шахраїв. Не користуйтеся послугами випадкових осіб, які пропонують Вам здійснити валютні операції або угоди, що стосуються Вашого майна. Але, якщо Ви або Ваші родичі все-таки стали жертвами шахраїв, негайно повідомляйте в міліцію за телефоном "102".

ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...