«Хакер» обікрав колег, скориставшись їхньою легковажністю

Відсутність коштів на зарплатній банківській картці 26-річний  мешканець міста Кузнецовськ, що на Рівненщині, виявив не одразу. Коли ж помітив, що зникла кругленька сума грошей з рахунку, то відразу звернувся до банку.

Співробітники установи повідомили, що через мережу Інтернет з його рахунку було знято кошти у сумі 2200 гривень. Банківську картку Андрій не губив, гроші  не знімав, а тому відразу звернувся до міліції. Згодом до Кузнецовського міськвідділу з аналогічними заявами звернулося ще двоє громадян.

– До міліції звернулися троє мешканців міста у віці 20, 30 та 26 років, одного з них зловмисник місяць назад вже обікрав, – повідомив заступник начальника Кузнецовського МВ Юрій Чиж. – Вони повідомили, що з їхніх карток невідомий викрав гроші у сумі 1900 гривень. Завдяки ретельній роботі, збираючи скрупульозно факти, працівники міліції наступного ж  дня  затримали крадія.

Ним виявися 24-річний місцевий житель. Ще більше здивування викликало, те, що потерпілі працюють разом із своїм кривдником в одному з місцевих комунальних підприємств.

Як потім пояснив сам затриманий, для реалізації злочинного задуму, йому необхідно було дізнатися лише номери банківських рахунків, які вказані на самій же картці. Зробити це виявилося досить легко. Користуючись тим, що його колеги по роботі лишали особисті речі у гардеробі без нагляду, Дмитро швидко переписував необхідні дані та непомітно повертав картку на місце. А далі через мережу Інтернет знімав наявні там кошти.

Нині стосовно винахідливого «хакера» порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

СЗГ УМВС України в Рівненській області

You may also like...