Ліквідовано злочинне угрупування з міжнародними зв’язками, яке оптом збувало підроблені євро

До Управління по боротьбі з організованою злочинністю Рівненської області надійшла інформація, що в регіоні діє злочинне угрупування, учасники якого підтримують кримінальні традиції та збирають «общак».

При подальшій її перевірці оперативники встановили, що згадані люди дійсно причетні до злочинної діяльності. Як виявилося, вони, окрім стосунків з криміналітетом  займаються ще й збутом фальшивої іноземної валюти – євро, що розповсюджується на територіях Київської, Донецької та Дніпропетровської областей. 

З метою отримання доказів злочинної діяльності групи, убозівці  декілька разів закупали євровалюту. Як виявилося, банкноти  виготовлені на досить високому рівні з імітуванням елементів захисту –  їх можна досить легко збути на стихійних валютних ринках, чи навіть у пунктах обміну валют. І така інформація  раніше вже надходила до УБОЗ.

Також міліціонери дійшли висновку, що  у них на гачку група, яка здатна збувати фальшиву іноземну валюту в особливо великих розмірах і має злочинні зв’язки  за кордоном.

Зважаючи на це, керівництвом ГУБОЗ МВС та УМВС в Рівненській області було прийняте рішення про затримання усіх членів угрупування під час чергового придбання у них партії підроблених євро в сумі 20 тис.  у співвідношенні 2:1 (за 100 фальшивих  необхідно сплатити 50 справжніх, або у гривневому еквіваленті за  діючим  курсом).

Щоб не наражати людей на небезпеку проведення купівлі-продажу валюти та затримання злочинців вдалося перемістити в безлюдне місце. Окрім цього, в оперативників були дані, що «продавці», аби уникнути неприємностей з міліцією, завжди проводять ретельну перевірку «об’єктів зустрічі» та при собі мають вогнепальну зброю.

Всі ці нюанси правоохоронці врахували, і, в результаті блискавично спланованої та проведеної операції, затримали трьох зловмисників на гарячому – з вирученими гривнями за євровалюту. В ході проведення санкціонованих обшуків у них знайдено та вилучено ще 2 тис. 600 підроблених євро, фальшиву 100-доларову купюру, 2 одиниці гладкоствольної мисливської зброї, оргтехніку та наркотичну сировину.

Слідчим Управлінням УМВС України в Рівненській області порушено кримінальну справу за ч. 2, 3 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Відносно фігурантів обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Слідство триває.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...