До 9 років позбавлення волі засудили підлітка, який зґвалтував школярку

Злочин стався у листопаді 2010 року на пустирі між Таврійським мікрорайоном м.Херсона та Текстильним. 10-річна дівчинка йшла на тренування через пустир, щоб скоротити дорогу. Це місце безлюдне, тож мало хто наважується йти тією дорогою навіть вдень. Раптом ззаду до дитини підбіг хлопець, закрив рот рукою і затягнув у кущі. Невідомий жорстоко поглумився над школяркою і забрав у неї мобільний телефон та 5 гривень. Після цього втік.

Коли дівчинка отямилась, то ледь дійшла додому. Коли батьки побачили брудний та закривавлений одяг, одразу ж зрозуміли, що сталося з їхньою донькою. Негайно викликали міліцію та “швидку”. Дитину направили до лікарні, де підтвердили факт зґвалтування. Правоохоронці оглянули місце злочину, знайшли порожні пляшки від пива. Незважаючи на стрес, жертва згадала, що від зловмисника тхнуло алкоголем і описала його прикмети. Завдяки тому, що батьки одразу звернулися до Суворовського райвідділу міліції, хлопця знайшли через кілька годин.

Оперативники обійшли весь Текстильний мікрорайон, опитали безліч жителів. Коли зайшли на подвір’я, де мешкала жінка з двома синами, одразу ж запідозрили старшого хлопця. Родина дуже бідна і неблагополучна. Старший син неодноразово потрапляв у поле зору міліції. Підліток напивався, чіплявся та ображав перехожих. До того ж, оперативники побачили, що одяг і руки підозрюваного були у крові. Сам підліток розповів, нібито його побив незнайомець. У це мало вірилось, адже ніяких подробиць свого побиття та описати невідомого учень не зміг. Він усіляко заперечував свою провину. Але жертва упізнала його.

Під час допиту правоохоронці встановили, що ґвалтівнику лише 17 років, через деякі відхилення у розвитку він навчався у спеціалізованій школі. Хлопець пояснив, що того дня він збирався в гості до знайомих дівчат. По дорозі випив кілька пляшок пива та трохи самогону. Після цього вирішив когось зґвалтувати. Підліток став чекати на жертву в кущах. Коли побачив школярку, то одразу ж вирішив її скривдити. Зловмисник жалкував тільки про те, що його заберуть з дому і про нього ніхто не піклуватиметься. Як повідомила начальник СЗГ УМВС Олена Ренкас, за цим фактом були порушені кримінальні справи за ч.4 ст.152 “Зґвалтування” Кримінального Кодексу України та ч.2 ст.186 “Грабіж” Кримінального Кодексу України.

За рішенням Суворовського районного суду ґвалтівника засуджено до 9 років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України в Херсонській області

 

You may also like...