Полтавські підприємці «програли в карти» 150 000 гривень… під дулом пістолета

Справжній кримінальний трилер розіграли у Полтаві троє молодиків. Хлопці надумали силою відібрати гроші у двох підприємців, за що й потрапили за грати.

Під приводом пограти у карти на гроші, друзі дитинства: Сергій (24 роки), Артем (25 років) та Максим (24 роки), запросили на найману квартиру двох полтавських підприємців -53-річного Олександра та 34-річного Андрія.

Хлопці знали, що чоловіки при грошах полюбляють грати в карти. Тому й вигадали для них історію про фермера, який здав урожай, має «кругленьку» суму і шукає компанію для гри на «великі гроші».

Попередньо домовившись про зустріч, потерпілі, Олександр та Андрій, о 23-й годині під’їхали за вказаною адресою. До гри полтавські бізнесмени підготувалися як слід. Вони взяли з собою готівкою долари, євро, гривні, рублі на загальну суму близько 150 000 гривень.

Зустрівшись, компанія скупилась в супермаркеті та поїхала до квартири, де, за легендою, мав чекати багатий фермер. Однак, увійшовши в квартиру, Сергій, Артем та Максим з порогу повалили чоловіків на підлогу та почали буквально вибивати з них гроші. Олександру одягли кайданки, а Андрію перемотали руки скотчем. Для більшої переконливості прибулим гравцям погрожували пневматичним пістолетом іноземного виробництва «Флабер», били руками та ногами по обличчю та тулубу.

Невдовзі на голові Андрія молодики розбили скляну пляшку і той «відключився». Знущання над бізнесменами тривало до ранку.

За словами начальника відділу карного розшуку Полтавського міського управління УМВС України в Полтавській області Олега Гончаренка, про розбійний напад їм повідомив сам Андрій. Чоловік зателефонував на номер «102» та попросив допомоги. Як з’ясували оперативники, потерпілий зміг вирватися на волю тільки на світанку.

Коли зловмисники добре випили й виводили «полонених» до автомобіля, Андрій зміг віджати скотч та вислизнути з їх рук. Догнати втікача, на щастя, ніхто не зміг.

Втікаючи, Андрій зустрів перехожого та попросив у нього телефон, щоб набрати номер міліції.

Отримавши тривожний сигнал, міліціонери одразу прибули на допомогу. В ході роботи слідчо-оперативної групи правоохоронці з’ясували, що Олександра зловмисники згодом відпустили, але з пустими кишенями та тумаками.

Зібравши максимум необхідної інформації, оперативники негайно розпочали розшук зухвалих розбійників. Результати роботи міліціонерів не забарилися. Упродовж доби спритників вдалося знайти та затримати.

«На сьогодні всі троє заарештовані та знаходяться в СІЗО міста Полтава, – говорить Олег Васильович, – пневматичний пістолет вилучено. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій. У відповідності до санкції цієї частини статті нападникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 10-ти років із конфіскацією майна».

ВЗГ УМВС України в Полтавській області
 

You may also like...