Інформація ДАІ м. Києва на 12.12.2011

За 10-11 грудня 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 1004 порушення ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 420; порушення правил проїзду перехресть – 36, створення аварійної ситуації –3, порушення ПДР пішоходами – 18.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння  за вихідні виявлено 83 порушення. «Ми постійно орієнтуємо наших співробітників на виявлення грубих порушень Правил дорожнього руху, – говорить начальник Управління столичної Державтоінспекції полковник міліції Анатолій Курінний. – А керування в стані алкогольного сп’яніння є саме таким. В середньому щодоби ми відлучаємо від керма 35 – 40 порушників. Та багатьох водіїв нічому не вчить гіркий досвід «чужих» аварій. Як свідчить статистика, в столиці збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод з вини нетверезих водіїв, в яких загинули люди. Так, з початку поточного року було зареєстровано 61 ДТП (у минулому році, майже удвічі менше). В цих пригодах загинуло 3 особи і 80 отримали травми різного ступеню тяжкості. Це також значно більше, ніж у минулому році.

Не буде зайвим ще раз нагадати водіям, що окрім штрафу за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від 2550 до 3400 гривень, законодавство передбачає такі види стягнень, як адміністративний арешт (7-15 діб), громадські роботи (40-60 годин), оплатне вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування транспортним засобом до 10 років».
З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 7220 рішень, у 2826 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.
 
За вихідні зареєстровано 16 ДТП, в яких 2  особи загинули та 23 отримали травми.
Скоєно незаконне заволодіння в Дніпровському районі – а/м «ВАЗ-21011», н.з. АА6066АО,     1979 р.в., зелений. Прийнято міри розшуку.
 
В суботу, на вулиці Пушкінській, інспектором полку ДПС ДАІ за грабіж був затриманий громадянин, який відкрито викрав 90 тисяч гривень у іншого чоловіка. Затриманого доставлено до Шевченківського райуправління.
Також співробітниками ДАІ за порушення Правил дорожнього руху був зупинений автомобіль «ВАЗ-21124». Під час перевірки було з’ясовано, що автомобіль значиться у розшуку. Водія було затримано.
 
За вихідні до райуправлінь міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено – 1 особу, за перевезення вантажу без документів – 2, за нанесення тілесних ушкоджень-1, за хуліганство -9.
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, з початку року задокументовано 265 спроб дачі хабара. По цим фактам порушено 7 кримінальних справ. Наразі, районними прокуратурами столиці розглядаються                37 відповідних справ.
 
Шановні учасники дорожнього руху!
 
Повідомляємо, що у зв’язку з реконструкцією теплової мережі (розпорядження КМДА від 25.08.2011 № 1515) починаючи з 17.00 год. 14.11.2011 буде перекритий рух транспорту по вул. Довнар-Запольського (від вул. Дегтярівської до вул. Білоруської). Об’їзд зазначеної ділянки пропонуємо здійснювати по вул. Якіра.
 
ВЗГ УДАІ м. Києва

You may also like...