«КамАЗ» врізався у маршрутку на зупинці. Постраждали 11 людей, 4 – у лікарні (фото)

Як повідомили «УК» в УДАІ м. Києва, сьогодні, близько 9 години ранку трапилась дорожня пригода за участю маршрутного транспорту. Цього разу було пошкоджено «Богдан», що працював на 578 маршруті  – станція метро «Лівобережна – житловий масив Райдужний». В салоні на момент пригоди знаходилось приблизно три десятки пасажирів. Попередньо встановлено, що водій завантаженого бетонозмішувача «КАМАЗ»  рухаючись з боку вулиці Стальського в напрямку бульвару Перова,  не зміг вибрати безпечної швидкості та дистанції і скоїв наїзд на маршрутку, що стояла на зупинці.

Водій «Камаза», якому виповнилось лише  21 рік пояснив, що… заснув за кермом. Він також у своєму поясненні написав, що напередодні, увечері вживав спиртні напої (300 грам горілки) і що вранці почував себе не кращим чином.  На жаль встановити скільки часу цього дня відпрацював недосвідчений водій за кермом практично неможливо, оскільки законодавцем були відмінені  шляхові листи. Перевірялась машина перед виїздом і чи проходив водій передрейсовий медичний огляд також документально перевірити неможливо.

Внаслідок ДТП чотирьох пасажирів, серед яких 12-річний школяр,  госпіталізовано до лікарні. Ще сім чоловік звернулись до медиків за  допомогою і після її надання були відпущені додому.

Камаз-Богдан

Камаз-Богдан-2

Камаз-Богдан-3

Розпочате розслідування цієї пригоди.

З метою запобігання автопригодам на пасажирському автотранспорті столичною Державтоінспекцією постійно проводяться профілактичні заходи. Так, з початку поточного року було перевірено 22439 автобусів. Під час цих перевірок виявлено 3864 технічно несправних транспортних засобів. До того ж під час роботи на лінії виявлено 546 випадків перевищення встановленої швидкості руху. Майже 2000 водіїв відхилились від встановлених маршрутів, 488 не змогли надати для перевірки відповідні дозвільні документи. А 38 водіїв керували транспортом  у стані сп’яніння. За цими та іншими недоліками до Головавтотрансінспекції направлено 40 подань з метою перевірки виконання ліцензійних умов перевізниками на право здійснення ними пасажирських перевезень. Крім того, до Головного управління транспорту і зв’язку КМДА надіслано 14 листів з переліком недоліків у роботі перевізників. По направленим Державтоінспекцією інформаціям Головавтотрансінспекцією позбавлено ліцензій 16 автоперевізників.

Столична Державтоінспекція звертається до всіх водіїв на пасажирському транспорті, особливо до тих, що задіяні на перевезенні дітей: будьте уважні під час керування транспортним засобом, неухильно дотримуйтесь вимог Правил дорожнього руху.

УК
 

You may also like...