Сімферопольського лікаря-терапевта засудили за торгівлю листами непрацездатності

Жадібність – один з найбільших людських пороків. Саме вона зіпсувала життя 50-річному лікарю-терапевту однієї з сімферопольських поліклінік. Чоловік організував торгівлю лікарняними листами.

Кримські правоохоронці задокументували два факти злочинної діяльності горе-лікаря. Обидва були здійснені в лютому цього року.

У перший раз терапевт запропонував пацієнту, який звернувся в поліклініку не за місцем реєстрації, лікарняний лист по сто гривень за кожен день непрацездатності. На цьому хворому заповзятливому доктору вдалося заробити п’ятсот гривень. Чоловік спочатку дав хабар. Але на наступний день, усвідомивши необачність свого вчинку, вирішив звернутися із заявою в прокуратуру Київського району Сімферополя.

Схожа історія сталася і з сімферопольським охоронцем. У середині лютого він захворів. Чоловіка мучив головний біль, піднялася температура – стало очевидно, що потрібна медична допомога.

Відправившись в найближчу поліклініку, він потрапив на прийом все до того ж лікаря. І знову лікаря більше цікавили не симптоми хвороби, а питання про необхідність лікарняного. Почувши позитивну відповідь, лікар назвав ті ж розцінки, що і в перший раз – сто гривень за день лікарняного. За загальними підрахунками виходило, що чоловікові треба було заплатити, ні багато ні мало, тисячу гривень. Постраждалий відправився прямо в міліцію, де написав заяву на горе-лікаря і погодився взяти участь в оперативних заходах – «дати хабар» міченими грошима.

У присутності понятих гроші були позначені спеціальним розчином, і чоловік разом з правоохоронцями виїхав в поліклініку до лікаря. Взявши лист про непрацездатність, громадянин передав медику помічені правоохоронцями купюри. Через кілька хвилин до кабінету доктора увійшли працівники міліції, які в присутності понятих вилучили «багатство що світиться».

На суді доктор свою провину визнав частково і підтвердив, що отримував гроші від обох пацієнтів, але попередньо з ними не домовлявся про суму, і гроші нібито були передані йому на знак подяки за лікування. Доводи хабарника не переконали суд. Лікарь був засуджений за отримання хабара за ч. 2 ст. 368  КК України до трьох років позбавлення волі умовно з позбавленням права протягом декількох років займатися лікарською діяльністю.

Сектор зв’язків з громадськістю ГУМВС України в АР Крим

You may also like...