Інформація ДАІ м. Києва на 13.02.2012

Як повідомили «УК» у Відділі зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва, за 12-13 лютого 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 936 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 283; порушення правил проїзду перехресть – 24, порушення ПДР пішоходами – 32.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за минулу добу виявлено 68 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 421 рішення, у 188 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

 

За вихідні зареєстровано 13 ДТП (з них 4 наїзди на неповнолітніх пішоходів), в яких 16 осіб отримали травми.
 
Незаконне заволодіння автотранспортом: у неділю – Солом’янський район а/м «Хюндай Елантра», д/н АА7492СР, 2007 р.в., червоний.
 
Інспекторами ВДАІ Святошинського району затриманий водій а/м «Деу Нексія», який скоїв зіткнення з вантажним а/м «Мерседес Бенц» та зник з місця аварії. Працівниками полку ДПС ДАІ знайдений а/м «Міцубіші Лансер», яким незаконно заволоділи невідомі 12.02.2012 року. Також у Шевченківському районі затримано чоловіка, перебував у розшуку за скоєння злочину.
 
 До райуправлінь міліції за підробку водійських документів доставлено – 2 особи, шахрайство – 2, крадіжку – 1, хуліганство – 8, порушення правил зберігання мисливської зброї – 1. 
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, за 2011 рік задокументовано 273 спроби дачі хабара. За цими фактам порушено 7 кримінальних справ. А з початку цього року вже задокументовано 7 спроб дачі хабара.
 
В столиці з 10 до 20 лютого триватиме комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Небезпечний вантаж»У Києві до 20 лютого 2012 року триватиме спеціальна операція «Небезпечний вантаж», спрямована на дотримання суб’єктами перевезення небезпечних вантажів вимог Правил дорожнього перевезення таких вантажів. Метою заходів є попередження аварій при перевезенні небезпечних вантажів. Під час проведення цільових заходів, Державтоінспекцією міста будуть проводиться перевірки транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів,- говорить начальник столичної Державтоінспекції Анатолій Курінний. Під час таких перевірок буде звертатися увага на наявністю у водіїв необхідних документів: свідоцтва про допущення транспортного засобу до перевезення визначених небезпечних вантажів, свідоцтво про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, договір обов’язкового страхування, узгодження Державтоінспекцією маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу). Разом з тим, з водіями будуть проводитися профілактичні бесіди, які можуть запобігти аваріям.
 
 Державтоінспекція столиці звертається до киян і гостей міста зважати на складні погодні умови і по можливості не виїжджати на власному автотранспорті. Якщо ж є така необхідність, то неухильно дотримуватись правил Дорожнього руху і не залишати автомобілі на узбіччі. Адже машини, які залишені на столичних вулицях, створюють перешкоди комунальним службам, котрі прибирають сніг. Подекуди снігоприбиральна техніка не може проїхати між припаркованими аби як транспортними засобами. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Нагадуємо, що штраф за стоянку в недозволених місцях складає 255 – 340 гривень.
 
Тільки за минулу добу особовим складом Державтоінспекції міста за порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 103 відповідних протоколи.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.

УК
 
 
 

 

You may also like...