Інформація ДАІ м. Києва на 17.02.2012

Як повідомили «УК» в УДАІ м. Києва, за 16 лютого 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 628 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 128; порушення правил проїзду перехресть – 9, порушення ПДР пішоходами – 25.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за минулу добу виявлено 39 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 488 рішень, у 231 випадку – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

 

За добу зареєстровано 4 ДТП (3 наїзди на пішоходів), в яких 5 осіб отримали травми. Для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити у небезпеку на дорозі.
 
Зареєстровано незаконне заволодіння автомобілем «Mercedes-benz SL 550»  в Оболонському районі. Вчора, невідомі о 20 годині з проспекту Г. Сталінграда, 8 викрали престижне авто 2008 року випуску, сірого кольору, номерний знак АА0548ВР. Прийнято міри розшуку.
 
Співробітниками полку ДПС ДАІ по «гарячих» слідах затримано водія автомобіля ВАЗ-21063, який на проспекті Воз»єднання скоїв ДТП і з місця пригоди зник. Чоловіка доставлено до райуправління міліції.
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, за 2011 рік задокументовано 273 спроби дачі хабара. За цими фактам порушено 7 кримінальних справ. А з початку цього року вже задокументовано 8 спроб дачі хабара. Вчора, інспектори ДАІ затримали водія автомобіля «ГАЗ», який пропонував хабар у сумі 300 гривень.
 
До райуправлінь міліції доставлено за незаконне зберігання наркотичних речовин -5 осіб, підробку документів (посвідчення водія) -1, хуліганство-2, шахрайство-1, перевезення вантажу без документів -1, за порушення правил зберігання мисливської зброї-1.
 
В столиці з 10 до 20 лютого триватиме комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Небезпечний вантаж»У Києві до 20 лютого 2012 року триватиме спеціальна операція «Небезпечний вантаж», спрямована на дотримання суб’єктами перевезення небезпечних вантажів вимог Правил дорожнього перевезення таких вантажів. Метою заходів є попередження аварій при перевезенні небезпечних вантажів. Під час проведення цільових заходів, Державтоінспекцією міста будуть проводиться перевірки транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів,- говорить начальник столичної Державтоінспекції Анатолій Курінний. Під час таких перевірок буде звертатися увага на наявністю у водіїв необхідних документів: свідоцтва про допущення транспортного засобу до перевезення визначених небезпечних вантажів, свідоцтво про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, договір обов’язкового страхування, узгодження Державтоінспекцією маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу). Разом з тим, з водіями будуть проводитися профілактичні бесіди, які можуть запобігти аваріям.
 
Столична Державтоінспекція звертається до киян і гостей міста зважати на складні погодні умовиі не залишати автомобілі на узбіччі. Адже машини, які залишені на столичних вулицях, створюють перешкоди комунальним службам, котрі прибирають сніг. Подекуди снігоприбиральна техніка не може проїхати між припаркованими аби як транспортними засобами. Державтоінспекція радить наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.
 
До уваги водіїв та гостей столиці!
 
 У Києві, у зв’язку з будівництвом транспортних розв`язок на Набережному шосе в районі мосту ім. Патона та Дніпровського узвозу, відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації, з 10 по 18 лютого 2012 року щодоби з 23-ї до 6-ї години ранку буде закрито рух автомобільного транспорту в обох напрямках по Набережному шосе на ділянці від мосту Метро до Дарницького мостового переходу.
 
 Крім того, з 12 лютого по 12 березня 2012 року, вводиться тимчасове обмеження руху усіх видів транспорту по Набережному шосе на ділянці від мосту Метро до примикання Дніпровського узвозу.
 
 Державтоінспекція просить автомобілістів з розумінням поставитися до тимчасових незручностей, планувати свої маршрути з урахуванням зазначених обмежень та дотриманням Правил дорожнього руху.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.                        
 
УК

 

You may also like...