Інформація ДАІ м. Києва на 27.03.2012

За 26 березня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 548 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 148; порушення правил проїзду перехресть – 15; порушення ПДР пішоходами – 55; порушення водіями правил перевезення дітей – 9.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 40 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 799 рішень, у 340 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

 

За добу зареєстровано 3 ДТП, в яких 1 особа загинула та 3 отримали травми.
 
Тривають весняні шкільні канікули. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням під час керуванням автомобілем бути уважними і обережними, особливо біля шкіл. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшувати швидкість, під час руху не користуватися мобільним тлефоном. . Пам’ятайте! Від кожного з нас залежить здоров’я і життя наших дітей!
 
Незаконне заволодіння автотранспортом: Святошинський р-н а/м «ГАЗ-3302», д/н АІ2083СА, 2008 р.в., білий. 
 
Інспекторами полку ДПС ДАІ затриманий а/м «Ауді-А-3», який значився у розшуку. Також працівниками полку ДАІ затриманий громадянин, який знаходився у розшуку за скоєння злочину. До райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 7 осіб, підробку водійських документів – 3, шахрайство – 3, перевезення вантажу без документів – 1, хуліганство – 2, по заходам «Первоцвіт» – 2.   
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку цього року вже задокументовано 19 спроб дачі хабара.
 
За добу особовим складом Державтоінспекції міста за порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 90 відповідних протоколів. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Нагадуємо, що штраф за стоянку в недозволених місцях складає 255 – 340 гривень.
 
В Святошинському районі – тяжко травмований мотоцикліст та його пасажир

В столиці, 26 березня о першій годині ночі, на перехресті проспекту Леся Курбаса – вулиці Гната Юри сталося падіння мотоцикла «Suzuki», без державних номерних знаків. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди тяжкі травми отримав 23-річний водій мотоцикла (закрита черепно-мозкова травма, закрита травма грудної клітини) та його 24-річний пасажир (забиття тіла, закрита черепно-мозкова травма, закрита травма грудної клітини та живота, перелом лівої стегнової кістки). Обидва травмованих доставлені до лікарні.
Остаточно стверджувати, що послужило причиною цієї пригоди поки що рано, оскільки розслідування тільки розпочалось. Але найбільш вірогідною причиною може бути перевищення швидкості. З урахуванням погіршення погодних умов не буде зайвим нагадати водіям про дотримання швидкісного режиму, обережність та уважність на дорозі.

Державтоінспекція нагадує, що з 4 по 31 березня в столиці проходить операція «Пішохід. Пішохідний перехід». Головним завданням цього заходу є зниження кількості дорожньо – транспортних пригод за участю пішоходів. «Не дотримуються вимог Правил дорожнього руху не лише пішоходи, а і водії. Вони часто не надають перевагу громадянам, що крокують зброю, переходять вулицю на зелений сигнал світлофора. Тому під час проведення відповідних профілактичних заходів інспектори ДАІ уважно стежитимуть за дотриманням Правил усіма учасниками дорожнього руху, – говорить начальник управління Державтоінспекції полковник міліції Анатолій Курінний».

Лише за 23 дні проведення профілактичних заходів «Пішохід. Пішохідний перехід» співробітниками Державтоінспекції за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто  1361 водія. Також інспектори ДАІ виявили і задокументували 1258 порушень ПДР пішоходами. За два місяці нинішнього року тільки на пішохідних переходах зареєстровано 39 наїздів на пішоходів, внаслідок яких одна особа загинула і 40 отримали травми.
 
Також з 19 березня по 20 квітня в столиці проводиться комплекс профілактичних заходів під назвою «Залізничний переїзд».
Крім того розпочався весняний комісійний огляд вулично-дорожньої мережі Києва. Спільно з представниками КК «Київавтодор», КП «Київпастранс» та інших зацікавлених структур у період з 19 березня по 20 квітня буде проводитись комісійне обстеження стану утримання дорожньо-транспортних споруд і вулично-дорожньої мережі, об’єктів дорожнього сервісу, а також облаштування аварійно-небезпечних ділянок і місць концентрації ДТП, відповідності встановлених знаків схемам організації дорожнього руху. За результатами проведених обстежень будуть складені акти, визначені терміни усунення виявлених недоліків та проінформовані органи виконавчої влади і служби автомобільних доріг.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 

 

 

You may also like...