Інформація ДАІ м. Києва на 21.05.2012

За 19-20 травня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 954 порушення ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 390; порушення правил проїзду перехресть – 21, порушення ПДР пішоходами – 20. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 128 відповідних протоколів. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за 2 доби виявлено 82 порушення. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 2036 рішень, у 706 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За вихідні зареєстровано 8 ДТП (з них 2 за участю дітей пішоходів), в яких 1 особа загинула та 11 отримали травми. Зверніть увагу! Через необачність водіїв, в столиці у травні місяці травмовано 9 дітей – пішоходів. У більшості випадків ДТП сталися на нерегульованих пішохідних переходах.Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв із проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, не забувати, що на вулицях діти. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшуйте швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном. Також звертаємось до вчителів та батьків – нагадуйте дітям основні Правила дорожнього руху і не забувайте, що ваша поведінка на дорозі є найкращим прикладом для дитини. А обізнаність дітей в дорожній грамоті допоможе відвернути нещасні випадки та збереже життя і здоров’я.
 
За вихідні дні зареєстровано 3 незаконних заволодіння автотранспортом: у суботу – Дарницький р-н а/м «Міцубіші Лансер», д/н СА3313АС, 2009 р.в., бежевий; у неділю – Деснянський р-н мотоцикл «HYOSUNG GV650», д/н АІ4779АА, 2007 р.в., бежевий; Голосіївський р-н а/м «Деу Ланос», д/н 80060КМ, 2003 р.в., сірого кольору. Прийнято міри розшуку.
 
 Натомість, в Солом’янському районі інспекторами ДАІ на вулиці Смілянській,13 був виявлений раніше викрадений автомобіль «Тойота Прадо», яким у травні місяці нинішнього року незаконно заволоділи невстановлені особи на вулиці Урлівській,36. Крім того, виявлені та затримані 6 автомобілів, що значились у розшуку, а саме: три автівки «Деу Ланос», «Тойота РАФ-4», «Сузуки Гранд Витара» та «ВАЗ-21099».  До того ж було затримано 6 громадян, які перебували у розшуку. Двох чоловіків розшукували за хуліганство, а інших – за незаконне заволодіння транспортним засобом, несплату елементів, крадіжку, шахрайство. Чоловіків доставлено до райуправлінь міліції.
Під час перевірки автостанції «Славутич» інспектори ДАІ виявили автомобіль «Деу Ланос», а також затримали його власника. Було встановлено, що водій 12 травня поточного року біля станції метро «Гідропарк» скоїв наїзд на пішохода та з місця пригоди зник. Чоловіка доставлено до Дніпровського райуправління міліції.
 
Все частіше співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку нинішнього року вже задокументовано 40 спроб дачі хабара. Так, у суботу, інспекторами полку ДПС ДАІ був затриманий водій а/м «Мицубиси Ланценр», який  з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР намагались дати хабарі у розмірі 400 гривень. Чоловіка доставлено до Оболонського райуправління міліції.
 
У Шевченківському районі інспекторами ДАІ по операції «Акциз»затримано водія автомобіля «ГАЗ-2705», який перевозив горілочні вироби на суму 16 тисяч 330 гривень, без необхідних документів.   
 
До райуправлінь міліції за крадіжку пневматичного пістолету доставлено 1 особу, перевезення вантажу без документів – 1, за зберігання та перевезення наркотичних речовин – 2, навмисне пошкодження автомобіля – 1.    
 
У столиці з 14 травня по 5 червня 2012 року триватимуть профілактичні заходи на пасажирському автомобільному транспорті під назвою «АВТОБУС-2012. Головна мета операції – зробити перевезення пасажирів безпечними, не допустити аварій з транспортом, що здійснює перевезення людей, говорить начальник управління ДАІ Анатолій Курінний. Під час рейду столичні інспектори ДАІ здійснюватимуть контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового технічного огляду перед виходом на маршрут. Особлива увага буде приділятися перевізникам, які займаються несанкціонованими перевезеннями, зокрема організованих груп дітей.
 
Столична Державтоінспекція нагадує, що згідно проекту – розпорядження КМДА, передбачено, що під час проведення матчів фінальної частини чемпіонату ЄВРО-2012 з футболу 11, 15, 19, 24 червня та 1 липня 2012 року у період з 00.00 год. до закінчення матчу та упродовж 3-х годин після матчу, буде повністю перекрито рух автотранспорту на наступних ділянках:
– бульвар Л. Українки від вул. Кутузова до вул. І. Кудрі в обох напрямках;
– вул. Червоноармійська від вул. І. Федорова до бульвару Т. Шевченка;
– вул. Жилянська від вул. Горького до вул. Шота Руставели;
– вул. Саксаганського від вул. Горького до вул. Еспланадної.
Також з метою належної підготовки до відкриття фан-зони Євро-2012 та проведення цього заходу, рух транспорту на Хрещатику буде перекрито з 00:00 годин 28 травня до 1:00 годин 7 липня на відрізку від вул. Інститутської до вул. Богдана Хмельницького. Рухатись на цьому відрізку можуть лише спеціальні машини та акредитований транспорт (розпорядження КМДА від 30.03.2012 року №512). Звертаємо увагу водіїв на те, що з 25 травня по 7 липня буде заборонено паркування транспортних засобів на центральних вулицях міста, а саме:    
 
– вул. Б. Хмельницького від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;
– вул. Прорізна від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;
– вул. Городецького від вул. Заньковецької до вул. Хрещатик
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 

You may also like...