Для невлезающего в игольное ушко Гундяева в Лавре строят отель? (фото)

На території Києво-Печерської Лаври ведеться таємниче будівництво. Між 53 корпусом, що зветься Архієрейський Готель і галереєю від Ближніх до Дальніх печер, споруджується невідомий об’єкт з бетону. Вже зведено три поверхи. Це тільки те, що видно над землею. Скільки поверхів під землею – невідомо. Об’єкт споруджується швидкими темпами. Задіяно багато робітників.

Будову добре видно з оглядового майданчика від Трапезної церкви. Скоріш за все будується новий готель, можливо, навіть резиденція для патріарха Кирила. Дізнатися щось конкретно про будівництво ані в самій Лаврі, ані у відповідних інстанціях, що мали би знати про таке будівництво  Тижню  не вдалося. Ні в прес-службі УПЦ МП, ані в прес-службі Лаври відповісти на питання, «що будують?» не змогли. В прес-службі Лаври повідомили, що дадуть відповідь лише на письмовий запит, але за який термін, не змогли повідомити.

Поп-отель

Так само нічого не знають про будівництво і в Києво-Печерському заповіднику і в Міністерстві культури, під патронатом якого нині перебуває Лавра. На письмові запити пообіцяли відповісти згідно з вимогами закону.

Зважаючи на те, що чекати відповіді «згідно із законом» можна достатньо довго, а будівництво продовжується і може мати руйнівні наслідки для найбільшої святині України, аж до вилучення її з охоронного списку ЮНЕСКО, Тиждень вирішив оприлюднити фото «скромної будівлі» на території заповідника.

Тиждень

 

You may also like...