Інформація ДАІ м. Києва на 19.06.2012

За 18 червня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 577 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 259; порушення правил проїзду перехресть – 10, порушення ПДР пішоходами – 14. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 71 відповідний протокол. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 48 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 2303 рішення, у 825 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

 

За добу зареєстровано 4 ДТП, в яких 5 осіб отримали травми.
 
Незаконні заволодіння автотранспортом: Шевченківський р-н мотоцикл «HYOSUNG RX 125 D», д/н СН0729АА, 2007 р.в., чорний; Солом’янський р-н а/м «Мазда CX7», д/н АА1676НХ, 2008 р.в., фіолетовий; Святошинський р-н а/м «ВАЗ-2106», д/н 59424ВВ, 1988 р.в., білий; Святошинський р-н а/м «ЗАЗ-1102», д/н 13716КН, 1998 р.в., синього кольору.        Інспекторами ДАІ полку ДПС був зупинений а/м «Шевроле Лачеті». При перевірці було з’ясовано, що авто у розшуку. Водій та транспортний засіб затримані. До райуправлінь міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено – 3 особи.          
 
Увага! Спекотна погода. Столична ДАІ звертає на це увагу водіїв. 
 
За інформацією Укргідрометцентру, на території Києва найближчим часом і надалі триватиме спекотна погода, яка не кращим чином впливає на водіїв. У багатьох людей під час спеки підвищується тиск, виникає сонливість, знижується уважність. Всі ці чинники негативно впливають на керування транспортними засобами і можуть спричинити не лише виникнення аварійних ситуацій, але й ДТП.
У зв’язку з цим, столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням бути максимально уважними та обережними. Пропонуємо декілька порад дотримання яких допоможе вам під час експлуатації автівки у спекотну погоду:
 –   завжди майте в автомобілі необхідний мінімум ліків, якими ви користуєтесь зазвичай, а також запас води. Споживайте побільше рідини;
–   якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість знижуйте поступово, оскільки при різкому гальмуванні на сильно розігрітому асфальті машину може повести;
–    при паркуванні по можливості залишайте своє авто у захищеному від сонця місці;
 – не перевищуйте швидкість та збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду;
  при найменшому погіршенні самопочуття негайно знижуйте швидкість і зупиніться.
  навіть після нетривалої стоянки необхідно провітрити салон і лише після цього починати рух.
 
Столична Державтоінспекція нагадує, що до 01.00 год. 7 липня 2012 року перекрита офіційна  фан-зона турніру УЄФА ЄВРО-2012 – на Майдані Незалежності та по вулиці Хрещатик на відрізку від вул. Інститутської до вул. Б. Хмельницького. Звертаємо також увагу водіїв на те, що до 7 липня буде заборонено паркування транспортних засобів на центральних вулицях міста, а саме:
 – вул. Б. Хмельницького від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;
 – вул. Прорізна від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;
 – вул. Городецького від вул. Заньковецької до вул. Хрещатик.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.                
 

 

 

You may also like...