Інформація ДАІ м. Києва

За 18 липня співробітники столичної ДАІ виявили 650 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості –253; порушення правил проїзду пішохідних переходів-20, невиконання вимог дорожніх знаків та розміток-48, порушення ПДР пішоходами-27. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 146 відповідних протоколів. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності

 За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 39 порушень. У нинішньому році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 2614 рішень, у 937 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

         За добу в столиці зареєстровано 5 ДТП, в яких 1 особа загинула (мотоцикліст) та            5 – отримали травми.Державтоінспекція звертає увагу учасників дорожнього руху, на те, що на автошляхах столиці почастішали випадки за участю двоколісних транспортних засобів.

Зважаючи на те, що ця категорія учасників дорожнього руху у разі виникнення ДТП практично не захищена, не буде зайвим ще раз нагадати водіям – сідаючи за кермо не варто ігнорувати елементарними правилами безпеки – одягати шолом та відповідні захисні засоби.                            

        Зареєстровано 2 незаконних заволодіння транспортними засобами: Святошинський район а/м «ВАЗ-21154», н.з. АА8221 ЕС, 2007 р.в., сірий; Солом’янський район моторолер «QINGQI НТ150Т-15», н.з. СА1436АА, 2008 р.в. коричневого кольору. Прийнято міри розшуку.

Інспекторами ДАІ за незаконне перевезення вантажу до райуправління міліції був доставлений водій.

В столиці працівники столичної Державтоінспекції затримали водія, який перевозив вантаж без необхідних документів. У Святошинському районі затримано водія автомобіля «ГАЗ330202», який перевозив металобрухт не маючи при цьому необхідних документів. Водій не зміг надати для перевірки необхідні документи та пояснити звідки вантаж. Може уникнути відповідальності водію і вдалося аби він дотримувався Правил дорожнього руху і не допустив порушення, бо саме це і стало причиною зупинки транспортного засобу.
Для з’ясування всіх обставин чоловіків було доставлено до райуправління міліції.

Все частіше співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку нинішнього року вже задокументовано 44 спроби дачі хабара. Вчора, у Дніпровському районі інспектори ДАІ затримали водія автомобіля «АЗЛК-2141», який намагався дати хабар у сумі 400 гривень. Чоловіка доставлено до райуправління міліції.

ДАІ нагадує, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність за ст. 369 КК України (пропозиція чи дача хабара) і карається штрафом або ж обмеженням волі на строк до 5 років.

Крім того, до райуправління міліції за підробку номерів агрегатів доставлено – двох водіїв, за хуліганство- 2 особи, за крадіжку-1, за незаконне перевезення наркотичних речовин-1.

           Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...