Прокуратурою оскаржено вирок суду по контрабанді радіоактивних матеріалів

Прокуратурою Солом’янського району столиці оскаржено вирок Солом’янського районного суду м. Києва, яким громадянина, що скоїв контрабанду радіоактивних матеріалів, звільнено від відбування покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком на 3 роки.

 Мешканець Кривого Рогу за домовленістю із представником російського підприємства через провідників потягу сполучення «Москва-Київ» під виглядом поштового відправлення незаконно перемістив через митний кордон України 27 приладів із вмістом радіоактивного тритію (ч. 2 ст. 201 КК України – контрабанда, ч. 1 ст. 265 КК України – незаконне поводження з радіоактивними матеріалами). Їх вартість за словами засудженого складає близько 160 тис. грн.

Вказані прилади було виявлено на Центральному залізничному вокзалі м. Києва та вилучено працівниками СБ України у зв’язку з відсутністю дозволу на їх міжнародне перевезення Державної служби експортного контролю та Державного комітету ядерного регулювання України, а також документів щодо їх ввезення на митну територію України.

Авіакомпаніями у перевезенні таких приладів засудженому було відмовлено у зв’язку із вмістом у них радіоактивних речовин.

Підставою для подачі апеляції є невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину внаслідок м’якості.

Наразі апеляцію прокурора у справі подано до апеляційного суду м. Києва через районний суд, який постановив вирок.

 Відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва

You may also like...