На Львівщині зловмисники викачали понад 392 тон нафти. Збитків на майже 4,3 млн. грн. (фото)

Як повідомили «УК» у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області, на початку серпня цього року працівникам УБОЗу стало відомо, що на території Львівської області діє злочинна група осіб. Шляхом врізки до магістральних трубонафтопроводів, зловмисники крали нафтопродукти у значних об’ємах.

 

Після перевірки отриманої інформації, 16 серпня співробітники УБОЗу провели спецоперацію. Зокрема, на території одного з дачних кооперативів Пустомитівського району, вони виявили несанкціоновану врізку в магістральний нафтопродуктопровід державного підприємства та крадіжку дизельного палива.

За скоєння цього злочину було затримано злочинну групу у складі трьох місцевих мешканців. Один з них упродовж 10 років перебував у міждержавному розшуку за вчинення злочинів на території іншої держави.

Члени групи «промишляли» таким заробітком уже не вперше. Рівень підготовки устаткування, яким користувались злочинці, свідчив про серйозність їх намірів. Підтвердженням цьому стало те, що правоохоронці під час огляду місця вчинення злочину виявили автомобіль «Мерседес» (фургон) зі спеціально обладнаним резервуаром, наповненим дизпаливом, а також робочий одяг, рукавиці та інші знаряддя злочину.

Нафта

Нафта-2

Водночас на території вказаного кооперативу було виявлено закопаний у землю металевий резервуар ємністю близько 20 т, який був частково наповнений дизпаливом. У нього було вмонтовано електронасос та підведені труби для відкачування рідини.
Слід наголосити, що злочинці намагались якомога краще замітати сліди своєї злочинної діяльності і сподівались на безкарність. Адже врізки в нафтопровід вони здійснили на відстані понад 4 км від центральної магістралі.

Загальна кількість викрадених нафтопродуктів становить понад 392 тон. Державі завдано збитків на суму близько 4,3 млн. гривень.
За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів), ч.5 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

На цей час працівники спецпідрозділу встановили й інших організаторів та учасників злочинної групи. Продовжуються оперативно-розшукові заходи щодо документування фактів їх злочинної діяльності. Крім цього, здійснюються перевірки з метою виявлення інших місць можливих несанкціонованих врізок на території Львівщини.

УК

You may also like...