Львівський кримінальний авторитет хоче, щоб його охороняла… міліція!

Дійсно, є багато на світі такого, друже Гораціо, що й не снилось нашим мудрецям. Зокрема, у житті львівського кримінального світу. Нашумілий замах на львівського кримінального авторитета Вову-«Морду» (його приятеля «Йожика» 24 серпня 2012 року у Львові на вул. Князя Романа кілери вбили, а самого Вову-«Морду», важко поранили) отримав своє ДУЖЕ несподіване продовження. Людина, яка сама себе йменує «кримінальним авторитетом», невідомо з яких причин, несподівано звернулася за захистом в … правоохоронні органи, як пересічний громадянин України!!! І формально має на це повне право.

Так, наївні вельмишановні добродії, які ще донині вірять в існування розмаїтих злочинних «понятій», «стрілки-качалки», «сходки» і справедливих «злодіїв в законі», «Морда», чиє слово не останнє в кримінальних колах, прагне аби наша міліція його… захистила! То виходить, що він вже не довіряє своїм багаторічним товаришам по ремеслу, з якими разом створював бізнесові та інші форпости, брав участь в баталіях і ставив на місце «лохів»?!! Зокрема, він написав заяву, в якій попросив надати охорону йому, його дружині і малолітньому сину.

А як же вірні «братки»? Існування такої заяви підтвердили вельми компетентні джерела в Львівській прокуратурі, які із зрозумілих причин попросили не афішувати їх імена.

Начальник УМВСУ у Львівській області генерал Олександр Рудяк у коментарі «Ратуші» не став ні підтверджувати, ні спростовувати цю інформацію, зауваживши, що він «не коментує жодних фактів, які стосуються розслідування цієї кримінальної справи». Аналогічно правоохоронець відповів і на запитання про те, чи дійсно знайшли людей, які купували автомобіль «Ланос», в якому їхали вбивці.

Однак, особи, які виявились більш балакучими, стовідсотково підтвердили репортерові «Ратуші»: купців синього «Ланоса» знайшли два тижні тому, а подібна заява від кримінального авторитета в матеріалах кримінальної справи дійсно є! І не зважаючи на те, що сьогодні Володимир Дідух і його дружина вже від послуг міліцейської охорони відмовились, та їх неповнолітній син і далі перебуває під недремним оком охоронців правопорядку.

До чого це врешті приведе? А ні до чого. Як пояснили «Ратуші» люди, котрі вельми обізнані у тонкощах законів і підзаконних актів кримінального співтовариства, за великим рахунком, статус Вови-«Морди» «кримінальний авторитет» є звичайним самопроголошенням. Це не «злодій в законі», не «смотрящий», не «блатний». Про таких досвідчені урагани-дотепники в таборах колись казали: «Да кто он такой?! Вор в законе?! Бык в загоне?! Вася с Урала или водитель самосвала?» Це вважалось досить смішним порівнянням. Якщо підходити до становища Володимира Степановича формально, то для істинних татуйованих «блатних» кримінальників «Морда» просто «барига». Саме тому, за великим рахунком, він не зобов’язаний дотримуватися постулатів злочинного світу, насамперед, «у жодній формі не співробітничати зі співробітниками правоохоронних органів».

Та, відверто кажучи, «Морда» вже давно й не дуже переймається усією цією романтично-блатняцькою символікою. Серед його приятелів є й правоохоронці, а колишній офіцер Львівського УБОЗУ Богдан Л. якийсь період навіть очолював службу безпеки львівсь¬кого “кримінального авторитета”.

Щоправда, оприлюднення в ЗМІ інформації про такий непересічний вчинок керівника «бригади» теж не додасть йому плюсів серед тих, хто живе із злочинного промислу і служитиме вагомим «косяком». Бо вельми важко «качати права» перед собі подібними, адже завжди можна «нарватися» на фразу: «А якщо буде не по-твоєму, то ти що — знову в «мєнтовку» заяву напишеш?!»

Микола Савельєв
, Ратуша

 

You may also like...