Інформація ДАІ м. Києва на 10.10.2012

За 9 жовтня співробітниками столичної ДАІ виявлено 701 порушення Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 250 відхилень від правил. За порушення правил зупинки і стоянки до відповідальності притягнуто 115 водіїв, за невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки – 66, без необхідних документів керували автіками – 36, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 23. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено – 39 водіїв. Крім того виявлено 25 пішоходів-порушників.

ДАІ Києва звертає увагу водіїв на те, що в столиці з 19 вересня по 14 жовтня тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Залізничний переїзд! За добу за порушення правил проїзду залізничних переїздів до відповідальності притягнуто 9 водіїв, а загалом з початку року зареєстровано 644 відповідних порушення. Крім того, в столиці триває комісійне обстеження експлуатаційного стану утримання дорожньо-транспортних споруд і вулично-дорожньої мережі, в межах міської смуги, об’єктів дорожнього сервісу під назвою «ДОРОГА». Звертається також увага наоблаштування аварійно-небезпечних ділянок і місць концентрації ДТП, тощо.

За вівторок в столиці було зареєстровано 5 ДТП (з них 2 наїзди на пішоходів) , в яких 5 осіб отримали травми. Зверніть увагу! З настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.
 
Вчора, зареєстровано 2 незаконних заволодіння транспортними засобами: Деснянський район мотоцикл «Hyosung GT250», н.з. АА5425АА, 2007 р.в., синього кольору; Святошинський район «ToyotaCamry», н.з. АА7514ЕЕ,2007 р.в., сіра. Вжито заходів до розшуку.
 
 Інспекторами ДАІ виявлено  13 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, у Печерському районі  інспекторами полку ДПС ДАІ за підозрою підробки документів затримано водія автомобіля «Фольксваген Пассат», у якого вилучено свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що викликає сумнів у дійсності. Водія доставлено до райуправління міліції.
 
Крім того, до Оболонського райуправління міліції доставлено громадянина за навмисне пошкодження майна.
 
В столиці з 1 по 17 жовтня проводиться комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автотранспорті.
Аби запобігти зростанню аварійності на пасажирському транспорті у Києві, як і по всій державі, з 1 по 17 жовтня проводиться комплекс заходів профілактики аварійності на пасажирському автотранспорті.
 
 Під час підготовчого етапу працівники ДАІ в трудових колективах перевізників провели роз’яснювальну роботу про мету заходів та нагадали про адміністративну відповідальність за порушення ПДР. А вже під час відпрацювань, на підставі аналізу аварійності, особлива увага звертається на виявлення грубих порушень Правил дорожнього руху водіями пасажирського автотранспорту, що суттєво впливають на стан аварійності, зокрема перевищення встановленої швидкості руху, створення аварійної ситуації, керування у нетверезому стані. Проводяться і позапланові перевірки автогосподарств. І вже традиційно перевірятимуть організацію проходження водіями перед рейсового медичного огляду і контролю технічного стану транспортних засобів, забезпечення режиму праці водіїв. Зазначені заходи дисциплінують водіїв, допомагають навести лад на автошляхах міста. А головне – забезпечити киянам та гостям столиці комфортно та безпечно користуватися послугами перевізників.
 
Також столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...