Інформація ДАІ м. Києва на 23.10.2012

За 22 жовтня співробітниками столичної ДАІ виявлено 720 порушень Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 306 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 52 водії, без необхідних документів керували автіками – 33, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 24. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено – 48 водіїв. Крім того виявлено 21 пішохода-порушника.

За добу в столиці було зареєстровано 1 ДТП (наїзд на пішохода) , в якому 1 особа отримала травми. Зверніть увагу! З настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

З 22 жовтня ДАІ розпочала комплекс профілактичних заходів «Перевізник – зима 2012».

З метою підвищення безпеки пасажирських перевезень, столична ДАІ спільно з представниками Укртрансінспекції проводить комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті. Інспектори перевіряють підприємства і суб’єкти господарювання, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт.
 
Особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву стекол та салону, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. Також, здійснюється посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, в першу чергу за дотриманням швидкісного режиму, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки тощо.
У понеділок було зареєстровано 2 незаконних заволодіння транспортними засобами: Святошинський район а/м «ГАЗ-33023», н.з. АА9502КХ, 2007 р.в., білого кольору; Шевченківський район а/м «Лексус LX 570», н.з. АЕ7773ЕК, 2011 р.в., чорного кольору. Прийнято міри розшуку.
Інспекторами ДАІ виявлено 5 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того виявлено та затримано 1 громадянина, який перебував у розшуку за скоєння злочину. До райвідділів міліції за незаконне зберігання та перевезення наркотичних речовин доставлено 1 особу, навмисне пошкодження майна – 1.
Аби запобігти ускладненням у дорожньому русі та виникненню аварійних ситуацій в столиці з 10 по 25 жовтня проводиться комплекс заходів з обстеження майданчиків для паркування транспортних засобів, які розміщені на вулично-дорожній мережі столиці. Під час відпрацювання працівники ДАІ перевіряють наявність погоджень місць розташування майданчиків для паркування та схем організації руху на них, відповідність облаштування зазначених місць дорожніми знаками і розміткою. Крім того перевірять наявність виділених місць для інвалідів. Особлива увага звертається на відповідність способу постановки автомобілів на майданчиках для паркування. У разі виявлення порушень у сфері Правил паркування та Правил дорожнього руху до відповідних посадових осіб та водіїв приймаються заходи адміністративного впливу. Тільки за останню добу за порушення правил стоянки та зупинки на водіїв складено 145 протоколів.
Також столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 

 

 

You may also like...