Інформація ДАІ м. Києва на 02.11.2012

За 1 листопада співробітниками столичної ДАІ виявлено 680 порушень Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 206 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 69 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 41, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 28. За керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння виявлено – 44 водії, за порушення правил стоянки та зупинки складено 141 протокол. Крім того, виявлено 17 пішоходів – порушників.

За минулу добу в столиці було зареєстровано 6 ДТП (4 наїзди на пішоходів), в яких 6 осіб отримали травми. Вчора, у Шевченківському районі на «зебрі» водій скоїв наїзд на дитину. Автопригода сталася о 18 годині 20 хвилин на вулиці Ванди Василевської,6.  За попередніми даними, 44-річний водій керуючи автомобілем «Hyundai Santa FE» рухався по вулиці В. Василевській і намагався здійснити розворот у напрямку проспекту Перемоги та  скоїв наїзд на дівчину, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок наїзду 15-річна школярка отримала перелом гомілки та правої руки і  була госпіталізована до лікарні. 

 
Столична Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів та в місцях можливої появи дітей. Крім того, будьте максимально обережними під час руху в несприятливих погодних умовах.  Пам’ятайте, дощ – знижує видимість, тому, неухильно дотримуйтесь швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування. Зверніть увагу! З настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, ДАІ радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.
 
Державтоінспекція нагадує, що в столиці триває комплекс профілактичних заходів    «Перевізник – зима 2012».З метою підвищення безпеки пасажирських перевезень, столична ДАІ спільно з представниками Укртрансінспекції проводить комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті. Інспектори перевіряють підприємства та суб’єктів господарювання, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву салону, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.
 
Зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами: Оболонський  район – автомобіль «ГАЗ-3302», н.з. ВХ2529АК, 2006 р.в., синього кольору. Прийнято міри розшуку.
 
Вчора, співробітники ДАІ виявили два автомобілі, що знаходились у розшуку, а саме: «Toyota Camry» та «Hyundai Tucson». Крім того,  у Дарницькому районі інспекторами полку ДПС ДАІ за підробку номерів агрегатів затримано водія автомобіля «Volkswagen Passat».  Під час перевірки було встановлено, що номер кузова змінено кустарно. Також, за підробку документів, а саме посвідчення водія, у Святошинському районі був затриманий водій автомобіля «Mitsubishi Grandis». Чоловіків  доставили до райвідділів міліції. Зокрема, за хуліганство до райвідділів міліції доставлено двоє громадян, за незаконне зберігання наркотичних речовин -1, за навмисне пошкоджекення майна-1.
 
Також столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 

You may also like...